Shodno odluci FIFA-e i UEFA-e da se nogomet mora igrati na prostoru cijele Bosne i Hercegovine Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine konstituisan je na sjednici osnivačke Skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH, koja je održana 20. januara 2002. godine u Sarajevu i čini uz FS RS konstitutivni element Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine a sastoji se od deset kantonalnih/županijskih nogometnih saveza Federacije BiH.

 

2002/2003

Prvoj izbornoj Skupštini NS FBiH koja je održana 20.02.2002. godine u "Collegium artisticum" (KSC Skenderija) prisustvovali su: Refik Tulumović , Izet Banda, Fuad Begović, Hasan Džafić (NS Tuzlanskog kantona), Husein Hasanefendić, Zahid Borovina, Hašim Zuko, Sead Turčalo (NS Bosansko-podrinjskog kantona), Fuad Mujić, Marijan Antolović, Mato Komšo, Nurija Čabaravdić (NS Zeničko-dobojskog kantona), Husein Kamber, Ismet Ovčina, Fahrudin Fazlagić, Miro Pandžić (NS kantona Sarajevo), Fadil Jakupović, Esad Velić, Jusuf Dupanović, Aziz Hušidić (NS Unsko-sanskog kantona), Ivan Tabak, Ivan Perić, Božo Kelava, Ivan Raštegorac (ŽNS Hercegbosanskog), Jozo Laštro, Nikica Komšić, Muharem Kurić, Senad Džonlić (NS Srednjebosanskog kantona), Milenko Vukšić, Vjekoslav Šimunović, Damir Lončar (ŽNS Zapadnohercegovačkog), Marko Buručija, Ivo Zlatarević, Marko Kaurinović (NS Posavske županije- Orašje). 

Kao gosti izborne Skupštine NS FBiH bili su prisutni i Vincent Monnier (predstavnik FIFA-e) i Marcel Benz (predstavnik UEFA-e). 

Za prvog predsjednika NS FBiH izabran je Dr. Huso Golać, a za dopredsjednika Branko Ivković. Članovi prvog Izvršnog odbora bili su: dr. Huso Golać, Branko Ivković, Sulejman Čolaković, Kemal Džuliman, Fadil Jahić, Hasan Hromadžić, Dragan Šafradin, Iljo Dominković, Mladen Nižić i Semir Temim.

Nakon objavljenog konkursa za generalnog sekretara NS Federacije BiH imenovan je Fahrudin Prljača, a obrazovana je i Stručna služba saveza. Prije toga shodno odluakma Izvršnog odbora NS FBiH poslove iz djelokruga rada Stručne službe privremeno je obavljala Stručna služba Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo i vršilac dužnosti generalnog sekretara Ivan Mioč.

Za privremene prostorije Nogometnog saveza Federacije BiH određen je prostor Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, a u skladu sa odlukom IO NS FBiH od 01. novembra/studenog 2003. godine sjedište Nogometnog saveza Federacije BiH nalazi se u ulici Kundurdžiluk broj 2 u Sarajevu. Savez je opremljen modernom kompjuterskom opremom i svim ostalim neophodnim za adekvatno funkcionisanje i rad Nogometnog saveza Federacije BiH.
 
U prvoj takmičarskoj godini 2002/2003 Prva liga Federacije BiH brojala je 19 klubova, a prvak Prve lige Federacije BiH za sezonu 2002/2003 bio je Travnik i tako izborio plasman u Premijer ligu BiH.

U kvalifikacijama za popunu Prve lige igrali su NK Sloga Tolisa, NK Radnik D.Vakuf, FK Bosna Sarajevo, NK Krivaja Zavidovići, NK PodgrmečSanski Most i NK GOŠK Gabela. Nakon kvalifikacionih utakmica: NK Krivaja, NK Podgrmeč i NK GOŠK izborili su plasman u Prvu ligu Federacije BiH za sezonu 2003/2004.

Prvak Lige malog nogometa za sezonu 2002/2003 bio je MNK Seljak Livno, dok su u Ligi ženskog nogometa prvakinje bile ŽNK SFK 2000. 

U završnicu prvenstva BiH za pionire iz Federacije BiH u takmičarskoj 2002/2003 godini plasirali su se NK Široki Brijeg» i NK Čelik Zenica, a u kadetskoj odnosno juniorskoj konkurenciji FK Željezničar Sarajevo i NK Čelik Zenica, odnosno NK Sloboda Tuzla i FK Krajina» Cazin. 

 

2003/2004

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza u sastavu: Branko Ivković- predsjednik, dr. Huso Golać- dopredsjednik, Sulejman Čolaković, Iljo Dominković, Kemal Džuliman, Ibrišimbegović Mirsad, Ante Pehar, Hasan Hromadžić, Fadil Jahić i Mladen  Nižić. Do septembra/rujna 2004. godina u Izvršnom odboru iz NS Srednjebosanskog kantona je bio Dragan Šafradin, a iz NS Hercegovačko-Neretvanskog kantona  Semir Temim.

Nogometni savez Federacije BiH riješio je pitanje stalnih službenih prostorija u Sarajevu, a umjesto privremenih službenih prostorija koje su se nalazile u ulici Kundurdžiluk br. 2,  sjedište Nogometnog saveza Federacije BiH od 01.01.2005. godine je u Sarajevu, u ulici Franca Lehara br. 3.

Prva liga Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2003/2004 brojala je 16 klubova. Nakon neizvjesnosti do posljednjeg kola, prvi je kroz cilj prošao FK Budućnost Banovići koji je na taj način izborio plasman u Premijer ligu BiH. Prvoligaško takmičenje su napustili HNK Grude, FK OlimpikSarajevo i NK Krivaja Zavidovići.

U kvalifikacijama za popunu Prve lige FBiH igrali su NK Sloga Tolisa, NK Vitez, FK Radnik Hadžići, NK Mramor, NK Krajišnik Velika Kladuša i NK Čapljina. Nakon kvalifikacionih utakmica NK Mramor, FK Radnik Hadžići i NK Vitez izborili su plasman u Prvu ligu Federacije BiH.

MNK Karaka Croatia Osiguranje osvojio je titulu prvaka Lige malog nogometa Federacije BiH, a SFK 2000 Sarajevo odbranilo je titulu prvaka u Ligi ženskog nogometa. 

U takmičarskoj 2003/04 godini kadeti i juniori su igrali u Jedinstvenoj omladinskoj ligi Federacije BiH. Prvak Federacije BiH u konkurenciji kadeta bio je FK Sarajevo, u juniorskoj konkurenciji FK Sloboda Tuzla, a u završnicu prvenstva BiH za pionire plasirali su se NK Zrinjski Mostar i NK Budućnost Banovići. 

 

2004/2005

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: Branko Ivković- predsjednik, dr. Huso Golać- dopredsjednik, Sulejman Čolaković, Iljo Dominković, Kemal Džuliman, Dragan Šafradin, Semir Temim, Hasan Hromadžić i Mladen  Nižić. Od vanredne sjednice Skupštine NS FBiH, punopravni član Izvršnog odbora NS FBiH, umjesto Fadila Jahića postao je Husein Kamber iz FS Kantona Sarajevo. Do septembra/rujna 2005. godina u Izvršnom odboru iz NS Srednjebosanskog kantona je bio Mirsad Ibrišimbegović, a iz NS Hercegovačko-Neretvanskog kantona  Ante Pehar. 

Titula prvaka Prve lige FBiH za sezonu 2004/2005 pripala je NK Jedinstvo Bihać, koji je izborio plasman u Premijer ligu BiH, a Prvu ligu su napustili: NK Kiseljak, NK Drinovci i FK Radnik Hadžići. Kao prvaci grupa Druge lige Federacije BiH, plasman u Prvu ligu ostvarili su: NK Troglav Livno (grupa Jug), FK Olimpik Sarajevo (grupa Centar), NK Kreševo-Stanić (grupa Zapad) i NK Gradina Srebrenik (grupa «Sjever»).

Prvak Federacije BiH u takmičarskoj 2004/05 godini u Ligi malog nogometa je MNK Ljubuški, a u Ligi ženskog nogometa prvak je ponovo ŽNK SFK 2000 Sarajevo. 

U pionirskoj konkurenciji u završnicu državnog prvenstva iz Federacije BiH plasirali su: NK Zrinjski Mostar i NK Željezničar Sarajevo. U završnicu državnog prvenstva za kadete iz FBiH plasirali su se FK Sarajevo i NK Jedinstvo Bihać, a za juniore FK Sloboda Tuzla i NK Široki brijeg. 

 

2005/2006

U takmičarskoj sezoni 2005/2006 titulu Prvaka osvojio je FK Velež Mostar, koji je obezbijedio nastup u Premijer ligi BiH, dok su Prvu ligu napustili FK Olimpik Sarajevo, NK Ljubuški, FK Podgrmeč Sanski Most i NK Iskra Bugojno. Novi članovi su NK Travnik (ispao iz Premijer lige), NK Zvijezda Gradačac (grupa Sjever), FK Igman Konjic (grupa Jug), FK Krajina Cazin (grupa Zapad) i NK TOŠK Tešanj (Grupa Centar).

MNK Seljak Livno osvojio je titulu prvaka Lige malog nogometa Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2005/2006, a u Ligi ženskog nogometa titulu prvaka osvojio je ŽNK SFK 2000 Sarajevo.

U pionirskoj konkurenciji u završnicu državnog prvenstva iz Federacije BiH plasirali su se FK Željezničar Sarajevo i NK Kiseljak. Nakon sprovedenog takmičenja Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug za kadete i juniore, titulu prvaka u takmičarskoj sezoni 2005/2006 u kadetskoj konkurenciji osvojio je FK Sarajevo, a u juniorskoj konkurenciji titulu prvaka osvojio je NK Široki Brijeg.

 

2006/2007

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: dr. Huso Golać- predsjednik Branko Ivković- dopredsjednik, Hikmet Aganović, Samir Ćemalović i Miroslav Ćorić, Mirsad Ibrišimbegović i Jozo Laštro, Mirsad Drljević, Mato Jozić, Nusret Imamović, Husein Kamber i dr. Vjekoslav Šimunović. Do septembra/rujna 2007. godina u Izvršnom odboru iz NS Srednjebosanskog kantona je bio Mirsad Ibrišimbegović, a iz NS Hercegovačko-Neretvanskog kantona  Miroslav Ćorić a od tog datuma Jozo Laštro i Samir Ćemalović. Izvršni odbor NS FBiH je donio odgovarajuće odluke u smislu striktnog poštivanja normativa rada sa mlađim uzrastima nogometaša te će od naredne takmičarske sezone svi klubovi u takmičenju najvišeg omladinskog ranga morati imati najmanje tri selekcije nogometaša omladinskih kategorija kako je to i predviđeno Propozicijama takmičenja.

NK Travnik nakon samo jedne godine provedene u Prvoj ligi FBiH po drugi put osvojio je titulu prvaka Federacije BiH i izborio plasman u najveći rang takmičenja. Ligu su napustili: FK Krajina Cazin, NK Mramor i NK TOŠK Tešanj. Novi članovi Prve lige FBiH su: Bratstvo Gračanica (grupa Sjever), Ozren Semizovac (grupa Centar), NK Drinovci (grupa Jug) i NK Iskra Bugojno (grupa Zapad). 
 
Nakon doigravanja za prvaka  Federacije BiH, prvak malonogometne lige FBiH za takmičarsku 2006/07 godinu  je MNK Kaskada Gračanica. ŽNK SFK 2000 Sarajevo i ove godine potvrdilo je dominaciju u ženskom nogometu osvojivši titulu prvaka Federacije BiH. 
 
U Omladinskoj ligi FBiH prvaci u kadetskoj konkurenciji bili su NK Široki Brijeg (grupa Jug) i FK Željezničar Sarajevo (grupa Centar), koji su osvojili titule i u juniorskoj konkurenciji.
 

2007/2008

Skupština NS FBiH usvojila je Statut koji je usaglašen sa sa Statutom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, te inicirane su aktivnosti na usaglašavanju statuta kantonalnih/županijskih nogometnih saveza. Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: Branko Ivković- predsjednik, dr. Huso Golać- dopredsjednik Hikmet Aganović, Miroslav Ćorić i Samir Ćemalović, Mirsad Ibrišimbegović i Jozo Laštro, Mirsad Drljević, Mato Jozić, Nusret Imamović, Husein Kamber te Mirko Škegro umjesto dr. Vjekoslava Šimunovića. Do septembra/rujna 2008. godina u Izvršnom odboru iz NS Srednjebosanskog kantona je bio Jozo Laštro, a iz NS Hercegovačko-Neretvanskog kantona  Samir Ćemalović a od tog datuma Mirsad Ibrišimbegović i Miroslav Ćorić. 

Prvak Prve lige za takmičarsku 2007/2008 bio je NK Zvijezda Gradačac. Ligu su napustili FK Radnički Lukavac, FK Igman Konjic, NK Gradina Srebrenik, NK Stanić Kreševo i NK Brotnjo Čitluk. Novi klubovi u Prvoj ligi FBiH postali su: NK Omladinac Mionica (grupa Sjever), NK Olimpik Sarajevo (grupa Centar), NK Čapljina (grupa Jug) i FK Krajina Cazin (grupa Zapad). 

U takmičarskoj 2007/2008 godini u Ligi malog nogometa Federacije BiH nastupalo je ukupno 16 klubova  i to po osam u grupi „Sjever“ i  u grupi „Jug“.Prvak grupe „Jug“ bio MNK „Karaka“ Mostar. Prvak grupe „Sjever“ bio je MNK „Banovići“ Banovići.Za završnicu državnog prvenstva Bosne i Hercegovine plasirali su se MNK „Orlić“ i MNK „Banovići“. U ženskoj konkurenciji ponovo je prvak bio ŽNK SFK 2000 Sarajevo.

Prvak Omladinske lige BiH- grupa „Centar“ u juniorskoj konkurenciji bio je NK Bosna Visoko, dok je u kadetskoj konkurenciji FK Željezničar Sarajevo. U grupi Jug prvo mjesto u juniorima pripalo je NK Zrinjski Mostar, dok je NK Široki Brijeg bio najbolji u kadetskoj konkurenciji. 

 

2008/2009

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: Branko Ivković- predsjednik, dr. Huso Golać- dopredsjednik Hikmet Aganović, Samir Ćemalović i Miroslav Ćorić, Jozo Laštro i Mirsad Ibrišimbegović, Mirsad Drljević, Mato Jozić, Nusret Imamović, Husein Kamber te Mirko Škegro. Do septembra/rujna 2009. godina u Izvršnom odboru iz NS Srednjebosanskog kantona je bio Mirsad Ibrišimbegović, a iz NS Hercegovačko-Neretvanskog kantona  Miroslav Ćorić a od tog datuma Jozo Laštro i Samir Ćemalović.

FK Olimpik Sarajevo osvojio je titulu prvaka Federalne lige, te osigurao plasman u takmičenju Premier lige u narednoj sezoni. Prvu ligu FBiH napustili su: NK Troglav Livno, NK Čapljina, FK Krajina Cazin, NK Bratstvo Gračanica i NK Ozren Semizovac. U narednoj sezoni plasman u Prvu ligu ostvarili su: NK Slaven Živinice, FK Goražde, NK Igman Konjic i NK Krajišnik Velika Kladuša. 

U Ligi ženskog nogometa titulu prvaka šesti put za redom osvoio je ŽNK SFK 2000, a u Ligi malog nogometa prvak grupe Jug bio MNK Ljubuški, dok je prvak grupe Sjever bio MNK Orlić Sarajevo.

U Omladinskoj ligi BiH u grupi Centar prvaci su FK Radnik Hadžići (juniori) i NK Betaclub Sarajevo (kadeti). Prvaci grupe Jug bili su NK Čapljina u obje konkurencije. 

 

2009/2010

Na izbornoj Skupštini Nogometnog saveza Federacije BiH, održanoj 14.07.2010. godine, izabran je novi saziv izvršnog odbora NS FBiH, za novi mandatni period kako je to propisano odredbama Statuta NS Federacije BiH. Tom prilikom, za predsjednika NS FBiH izabran je Iljo Dominković a dopredsjednika dr. Huso Golać, sa statutarnim odredbama predviđenom rotacijom na tim pozicijama.

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno devet kantonalnih/županijskih saveza (nije bilo predstavnika NS HNK/Ž), djelovao je u sastavu: Iljo Dominković- predsjednik, dr. Huso Golać- dopredsjednik, Muhamed Begagić, Anto Bilješko, Nijaz Brković, Mirsad Drljević, Irfan Durić, Branimir Oreč i Stipe Vukadin. Izvršni odbor nije bio popunjen desetim članom iz NS Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U sezoni 2009/2010 titula prvaka pripala je FK Budućnost Banovići, koji je uz NK Travnik postao jedini klub sa dvije titule prvaka Federalne lige. Takmičenje su napustili: NK Posušje, NK Žepče i NK Ecos Vitez, a kao prvaci Druge lige u Prvu ligu FBiH plasirali su se: NK Gradina Srebrenik (Sjever), FK Radnik Hadžići (Centar), NK Čapljina (Jug) i FK Krajina Cazin (Zapad).

Shodno odluci Skupštine NS FBiH, u takmičarskoj 2009/2010 godini došlo je do reorganizacije malonogometnog takmičenja te su tako formirana Prva malonogometna liga sa osam klubova i dvije grupe Druge malonogometne lige: „Sjever“ i „Jug“ sa po šest klubova. Prvak Lige malog nogometa bio je MNK Orlić Sarajevo, a kao prvaci Druge lige u Prvu ligu ušli su MNK Comunicare Mostar i MNK Libero Zavidovići. ŽNK SFK 2000 ponovo je prvak u Ligi ženskog nogometa.

U Omladinskoj ligi BiH titule prvaka osvojile su ekipe: FK Rudar Kakanj (Centar - juniori), FK Sarajevo (Centar - kadeti), NK Stolac (Jug - juniori), NK Sloga G.Vakuf/Uskoplje (Jug - kadeti).

 

2010/2011 

NK GOŠK Gabela prvak je za takmičarsku sezonu 2010/2011, te će prvi put zaigrati u takmičenju Premijer lige. Iz Prve lige FBiH ispali su: FK Bosna Visoko, NK Slaven Živinice, NK Igman Konjic i FK Radnik Hadžići, dok su nastup u narednoj sezoni osigurali: FK Unis Vogošća (grupa Centar), NK Branitelj Mostar (grupa Jug), NK Bratstvo Gračanica (grupa Sjever) i NK Vitez (grupa Zapad). 

ŽNK SFK 2000 kao i svaki put do sada osvojio je titulu u ženskoj konkurenciji, dok je MNK Brotnjo Čitluk bio najbolji u Ligi malog nogometa. U prvu Ligu malog nogometa plasirali su se MNK Bosna Kompred Tuzla i MNK Centar Sarajevo.

FK Sarajevo osvojio je titulu za kadete i juniore u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar, dok su u grupi Jug najbolje bile ekipe NK Čapljina (kadeti) i NK Stolac (juniori).

 

2011/2012

U takmičarskoj sezoni 2011/2012 titulu Prvaka Prve lige FBiH osvojio je OFK Gradina Srebrenik, te osigurao nastup u Premijer ligi BiH, dok su Prvu ligu FBiH napustili HNK Orašje, FK Famos Sašk Napredak Hrasnica, FK Omladinac Mionica i FK Unis Vogošća. Novi članovi su FK Sloboda Tuzla (ispao iz Premijer lige BiH), FK Radnički Lukavac (Druga liga FBiH grupa Sjever), NK Troglav Livno (Druga liga FBiH grupa Jug), NK Podgrmeč Sanski Most (Druga liga FBiH grupa Zapad) i NK Bosna Visoko (Druga liga FBiH grupa Centar).

Prvak Prve futsal ligi FBiH u takmičarskoj sezoni 2011/2012 bio je MNK Comunicare Mostar.  U Drugoj futsal ligi FBiH grupa Jug prvo mjesto osvojio je MNK Mostar SG, a prvo mjesto Druge futsal lige FBiH grupa Sjever osvojio je MNK Banovići, te su postali novi članovi Prve futsal lige FBiH za narednu takmičarsku sezonu. ŽNK SFK 2000 Sarajevo osvojio je titulu u ženskoj konkurenciji.

U Omladinskoj ligi BiH grupa Centar prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji osvojio je FK Željezničar Sarajevo, dok je u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio FK Rudar Kakanj. U grupi Jug prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji pripalo je HNK Tomislav Tomislavgrad, dok je HNK Stolac bio najbolji u juniorskoj konkurenciji. 

U Završnici prvenstva Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug za kadete učestvovali su FK Željezničar Sarajevo i HNK Tomislav Tomislavgrad, a pobjednik je bio FK Željezničar Sarajevo, dok su u Završnici prvenstva Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug u juniorskoj konkurenciji nastupili FK Rudar Kakanj i HNK Stolac, a pobjednik je bio HNK Stolac.

 

2012/2013

Na izbornoj sjednici Skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH, održanoj 09.11.2012. godine, izabran je novi saziv izvršnog odbora NS FBiH, za novi mandatni period kako je to propisano odredbama Statuta NS Federacije BiH. Tom prilikom, za predsjednika NS FBiH izabran je Mato Jozić a dopredsjednika Irfan Durić.

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: Mato Jozić- predsjednik, Irfan Durić- dopredsjednik, Samir Ćemalović, Mirsad Drljević, Slaven Garić, Ibrahim Lapandić, Branimir Oreč, Hamdo Spahić, Suad Spahić i Stipo Vukadin.

Prethodno je u periodu od mjeseca jula/lipnja 2012. godine do izborne sjednice  Skupštine NS FBiH funkciju izvršnog organa NS FBiH vršio Odbor za stabilizaciju u sastavu: Begagić Muhamed- predsjednik, Anto Bilješko- dopredsjednik, Hamdo Spahić- član i Stipo Vukadin- član.

NK Vitez osvojio je titulu prvaka Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2012/2013, te osigurao plasman u takmičenju Premijer lige BiH u narednoj sezoni. Prvu ligu FBiH napustili su: NK Bosna Visoko, FK Goražde i FK Krajina Cazin, te NK Krajišnik Velika Kladuša koji je odustao u proljetnom dijelu takmičenja. U narednoj sezoni novi članovi Prve lige FBiH su NK GOŠK Gabela i OFK Gradina Srebrenik (na osnovu ostvarenog plasmana u Premijer ligi BiH), te HNK Orašje (Druga liga FBiH grupa Sjever), FK Mladost Doboj Kakanj (Druga liga FBiH grupa Centar) i FK Igman Konjic (Druga liga FBiH grupa Jug), dok je prvoplasirana ekipa Druge lige FBiH grupa Zapad NK Una Kulen Vakuf odustala od takmičenja u Prvoj ligi FBiH.

MNK Centar Sarajevo osvojio je titulu prvaka Prve futsal lige FBiH za sezonu 2012/2013, dok je MNK Seljak Livno bio je najbolji u Drugoj futsal ligi FBiH grupa Jug, a MNK Galaktikosi Visoko u Drugoj futsal ligi FBiH grupa Sjever. Shodno odluci Nogometnog/fudbalskog saveza BiH od takmičarske sezone 2013/2014 formirana je jedinstvena Premijer futsal liga BiH. Shodno ostvarenom plasmanu u sezoni 2012/2013 u takmičenje  Premijer futsal liga BiH za sezonu 2013/2014 iz NS FBiH plasirali su se MNK Centar Sarajevo, MNK Brotnjo Čitluk, MNK Comunicare Mostar, MNK Kaskada Gračanica, MNK Karaka Mostar, MNK Mostar SG, MNK Seljak Livno i MNK Galaktikosi Visoko.

ŽNK SFK 2000 Sarajevo kao i svaki put do sada osvojio je titulu u ženskoj konkurenciji. Od takmičarske sezone 2013/2014 po prvi put je formirana jedinstvena Premijer liga BiH za žene od osam ekipa i to od pet ekipa iz NS FBiH i tri ekipe iz FS RS. U Premijer žensku ligu BiH za sezonu 2013/2014 iz NS FBiH plasirali su se ŽNK SFK 2000 Sarajevo, ŽNK Mladost Nević Polje, ŽNK Čelik Zenica, ŽNK Gradina Srebrenik i ŽNK Salt City Tuzla.

U Omladinskoj ligi BiH titule prvaka osvojile su ekipe: FK Željezničar Sarajevo (Centar-kadeti), NK Vitez (Centar-juniori), HNK Neum (Jug-kadeti) i HNK Branitelj Mostar (Jug-juniori).

Na Završni turnir kadetskog prvenstva NS Federacije BiH i Završni turnir juniorskog prvenstva NS Federacije BiH plasirali su se prvaci Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug za kadete i juniore kojom rukovodi NS FBiH i najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

Na Završnom turniru kadetskog prvenstva nastupili su FK Željezničar Sarajevo (Centar), HNK Neum (Jug), FK Sloboda Tuzla (Sjever) i NK Podgrmeč Sanski Most (Zapad), a pobjednik Završnog turnira kadetskog prvenstva NS Federacije BiH bio je FK Željezničar Sarajevo.

Nakon odigranog Završnog turnira juniorskog prvenstva na kojem su učestvovali NK Vitez (Centar), HNK Branitelj Mostar (Jug), FK Sloboda Tuzla (Sjever) i NK Jedinstvo Bihać (Zapad), FK Sloboda Tuzla bio je pobjednik Završnog turnira juniorskog prvenstva NS Federacije BiH.

 

2013/2014

Prvak Prve lige FBiH za takmičarsku 2013/2014 bio je FK Sloboda Tuzla, čime je ostvario plasman u Premijer ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu. Prvu ligu FBiH su napustili NK Iskra Bugojno i NK Troglav Livno.  Shodno plasmanu iz Premijer lige BiH takmičenje nije napustio nijedan klub iz Federacije BiH. Prvoplasirana ekipa Druge lige FBiH grupa Sjever NK Mladost Malešići nije ispunila uslove za ulazak u Prvu ligu FBiH te je FK Budućnost Banovići shodno odredbama pravilnika i propisa zadržao status prvoligaša za narednu takmičarsku sezonu a novi klubovi u Prvoj ligi FBiH postali su: FK Goražde (Druga liga FBiH grupa Centar), FK Turbina Jablanica (Druga liga FBiH grupa Jug) i NK Metalleghe BSI Jajce (Druga liga FBiH grupa Zapad).  

U takmičenju Prve futsal lige FBiH u sezoni 2013/2014 učestvovalo je dvanaest klubova, podijeljenih po teritorijalnom principu u dvije grupe Sjever i Jug po šest klubova. Nakon odigravanja dvije utakmice doigravanja za prvaka u kojem je učestvovala prvoplasirana ekipa grupe Sjever MNK Bosna Kompred Tuzla i grupe Jug MNK Sofić Konjic, plasman u Premijer futsal ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu ostvarila je ekipa MNK Bosna Kompred Tuzla.

U takmičarskoj sezoni 2013/2014 u Prvoj ženskoj ligi FBiH nastupalo je sedam klubova, kao i u takmičenju Ženske nogometne lige FBiH za kadetkinje. Titulu prvaka Prve ženske lige FBiH osvojio je ŽNK Željezničar 2011 Bosanska Krupa, te ostvario plasman u Premijer žensku ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu. Prvak Ženske nogometne lige FBiH za kadetkinje bio je ŽNK Mladost Nević Polje.

Prvo mjesto u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar u kadetskoj konkurenciji osvojio je FK Željezničar Sarajevo, dok je u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio FK Sarajevo. U grupi Jug prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji osvojio je HNK Branitelj Mostar, dok je NK GOŠK Gabela osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. 

Na Završni turnir kadetskog prvenstva NS Federacije BiH i Završni turnir juniorskog prvenstva NS Federacije BiH plasirali su se prvaci Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug za kadete i juniore kojom rukovodi NS FBiH i najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

Nakon odigranog Turnira kadetskog prvenstva na kojem su učestvovali FK Željezničar Sarajevo (Centar), HNK Branitelj Mostar (Jug), FK Sloboda Tuzla (Sjever) i NK Jedinstvo Bihać (Zapad), pobjednik Završnog turnira kadetskog prvenstva NS Federacije BiH bio je FK Sloboda Tuzla.

Na Završnom turniru juniorskog prvenstva učestvovali FK Sarajevo (Centar), NK GOŠK Gabela (Jug), NK Bratstvo Gračanica (Sjever) i NK Jedinstvo Bihać (Zapad), a pobjednik Završnog turnira juniorskog prvenstva NS Federacije BiH bio je FK Sarajevo.

 

2014/2015

U takmičarskoj sezoni 2014/2015 titulu prvaka Prve lige FBiH osvojio je FK Mladost Doboj Kakanj, te osigurao nastup u takmičenju Premijer lige BiH, a Prvu ligu FBiH su napustili OFK Gradina Srebrenik, FK Igman Konjic i FK Turbina Jablanica.  Novi članovi Prve lige FBiH u narednoj takmičarskoj sezoni NK Zvijezda Gradačac (ispao iz Premijer lige BiH), NK Bosna Visoko (Druga liga FBiH grupa Centar), NK Novi Travnik (Druga liga FBiH grupa Zapad) i NK Sloga Ljubuški (Druga liga FBiH grupa Jug), dok prvak Druge lige FBiH grupa Sjever FK Sloga Simin Han nije ispuno propisane uslove za ulazak u Prvu ligu FBiH.

Futsal takmičenje u takmičarskoj sezoni 2014/2015 sprovedeno je u formi Prve futsal lige FBiH u kojoj je učestvovalo osam klubova i Druge futsal lige FBiH u kojoj je učestvovalo šest klubova. Nakon završetka sezone prvak Prve futsal lige FBiH bio je MNK Sofić Konjic, te je ostvario plasman u Premijer futsal ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu, prva Druge futsal lige FBiH bio je MNK Joker Novi Travnik koji je izborio plasman u takmičenje Prve futsal lige FBiH za narednu sezonu.

U takmičenju Prve  ženske lige FBiH za seniorke učestvovalo je devet klubova, a prvo mjesto za sezonu 2014/2015 osvojio je ŽN/FK Mostar i ostvario plasman u takmičenje Premijer ženske lige BiH.

FK Željezničar Sarajevo osvojio je titulu prvaka i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji Omladinske lige BiH grupa Centar, dok je u grupi Jug prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji osvojio FK Leotar Trebinje a NK GOŠK Gabela u juniorskoj konkurenciji.

Na Završni turnir kadetskog prvenstva NS Federacije BiH plasirali su se najbolje plasirani klubovi Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug kojom rukovodi NS FBiH i najbolje plasirani klubovi iz  Federacije BiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS. Na turniru su učestvovali NK Borac Jelah (Centar), NK Troglav 1918 Livno (Jug), NK Bratstvo Gračanica (Sjever) i NK Jedinstvo Bihać (Zapad), a pobjednik Završnog turnira kadetskog prvenstva NS Federacije BiH bio je NK Troglav 1918 Livno.

Nakon odigranog Završnog turnira juniorskog prvenstva NS Federacije BiH na kojem su učestvovali prvak/najbolje plasirani Omladinske lige BiH grupa Jug i Centar i najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad i to NK GOŠK Gabela (Jug), FK Rudar Kakanj (Centar), FK Budućnost Banovići (Sjever) i NK Jedinstvo Bihać (Zapad), pobjednik Završnog turnira juniorskog prvenstva NS Federacije BiH bio je NK GOŠK Gabela.

 

2015/2016

Na izbornoj sjednici Skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH, održanoj 24.10.2016. godine, izabran je novi saziv izvršnog odbora NS FBiH, za novi mandatni period kako je to propisano odredbama Statuta NS Federacije BiH. Tom prilikom, za predsjednika NS FBiH izabran je Irfan Durić a dopredsjednika Slaven Garić.

Izvršni odbor  u kojem je predstavljeno svih deset kantonalnih/županijskih saveza, djelovao je u sastavu: Irfan Durić-predsjednik, Slaven Garić-dopredsjednik, Samir Ćemalović, Mirsad Drljević, Iljo Dominković, Ibrahim Lapandić, Branimir Oreč, Hamdo Spahić, Suad Spahić i Stipo Vukadin.

NK Metalleghe BSI Jajce osvojio je titulu prvaka Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016, te osigurao plasman u takmičenje BH Telecom Premijer lige BiH za narednu takmičarsku sezonu. Prvu ligu FBiH napustili su: HNK Branitelj Mostar, NK Sloga Ljubuški i NK Podgrmeč Sanski Most. Zbog skraćenja BH Telecom Premijer lige BiH i mogućnosti ispadanja većeg broja klubova iz takmičenja Prve lige FBiH nakon završetka takmičarske sezone 2015/2016, IO NS FBiH je blagovremeno donio odluku o organizaciji kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu FBiH za narednu takmičarsku sezonu a u kojim su učestvovali prvaci grupa Druge lige FBiH.

U narednoj sezoni novi članovi Prve lige FBiH su NK Travnik i FK Velež Mostar (na osnovu ostvarenog plasmana u Premijer ligi BiH), te FK Sloga Simin Han nakon odigranih kvalifikacija za ulazak Prvu ligu FBiH i FK Bosna Sema Sarajevo koji se direktno plasirao u Prvu ligi FBiH obzirom da prvak Druge lige FBiH grupa Jug FK Igman Konjic nije ispunio propisane uslove za učešće u kvalifikacijma ulazak u Prvu ligu FBiH.

U takmičenju Prve ženske lige FBiH za seniorke za sezonu 2015/2016 učestvovalo je četrnaest klubova, raspoređenih u dvije grupe Sjever i Jug. Prvak Prve ženske lige FBiH grupa Sjever bio je ŽNK Fortuna Živinice, a grupe Jug ŽNK Iskra Bugojno. Shodno Propozicijama takmičenja nakon odigrane Završnice prvenstva u koju su se plasirali ŽNK Iskra Bugojno, ŽNK Fortuna Živinice, ŽNK  Željezničar 2011 Bosanska Krupa i ŽNK Sloboda Salt City Tuzla, prvak Prve ženske lige FBiH za seniorke bio je ŽNK Iskra Bugojno, te ostvario plasman u Premijer žensku ligu BiH.

U sezoni 2015/2016 u takmičenju Prve futsal lige FBiH učestvovalo je deset klubova, raspoređenih  po regionalnoj podijeljenosti u dvije grupe Sjever i Jug po pet klubova. Prvak Prve futsal lige FBiH grupa Sjever bio je MNK Salines Tuzla, a grupe Jug MNK Joker Novi Travnik. Shodno Propozicijama takmičenja nakon odigrane Završnice prvenstva u koju su se plasirali MNK Salines Tuzla, MNK Joker Novi Travnik, MNK Banovići i MNK Calp Zenica, prvak Prve futsal lige FBiH bio je MNK Joker Novi Travnik, te ostvario plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Prvo mjesto u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar u kadetskoj konkurenciji osvojio je NK Iskra Bugojno, dok je u juniorskoj konkurenciji prvo mjesto osvojio FK Goražde. U grupi Jug prvo mjesto u kadetskoj konkurenciji osvojio je NK Troglav 1918 Livno, dok je FK Leotar Trebinje osvojio prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji. 

U Završnicu Omladinske lige BiH za kadete i juniore plasirali su se prvaci Omladinske BiH grupa Centar i Jug kojom rukovodi NS FBiH i prvaci Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

Na Završnom turniru Omladinske lige BiH za kadete učestvovali su NK Iskra Bugojno (Centar), NK Troglav 1918 Livno (Jug), NK Zvijezda Gradačac (Sjever) i FK Župa Milosavci (Zapad), a nakon odigranog turnira NK Iskra Bugojno je bio prvak Omladinske lige BiH za kadete za sezonu 2015/2016.   

Na Završni turnir Omladinske lige BiH za juniore plasirali su se FK Goražde (Centar), FK Leotar Trebinje (Jug), NK Zvijezda Gradačac (Sjever) i FK Kozara Gradiška (Zapad). FK Leotar Trebinje osvojio je prvo mjesto na Završnom turniru Omladinske lige BiH za juniore za sezonu 2015/2016.   

 

2016/2017

Prvak Prve lige FBiH za takmičarsku 2016/2017 godinu bio je NK GOŠK Gabela, te se plasirao u BH Telecom Premijer ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu. Takmičenje Prve lige FBiH napustili su FK Goražde, FK Radnički Lukavac, FK Budućnost Banovići, FK Bosna Sema Sarajevo i NK Novi Travnik.  Novi članovi Prve lige FBiH su FK Olimpik Sarajevo i NK Metalleghe BSI Jajce (na osnovu ostvarenog plasmana u BH Telecom Premijer ligi BiH), te NK Slaven Živinice (Druga liga FBiH Sjever), NK TOŠK Tešanj (Druga liga FBiH grupa Centar), NK Iskra Bugojno (Druga liga FBiH grupa Zapad) i FK Igman Konjic (Druga liga FBiH grupa Jug).

U takmičarskoj sezoni 2016/2017 zbog većeg broja prijavljenih klubova takmičenje u ženskoj konkurenciji sprovedeno je u formi Prve ženske lige FBiH koja je brojala osam klubova i Druge ženske lige FBiH koja je brojala dvanaest  klubova podijeljene u dvije grupe Sjever i Jug sa po šest klubova. ŽNK Fortuna Živinice osvojio je titulu prvaka Prve ženske lige FBiH i ostvario plasman u Premijer žensku ligu BiH, dok je ŽF/NK Emina Mostar bio prvak Druge ženske lige FBiH grupa Jug a SFK Libero Goražde prvak Druge ženske lige FBiH grupa Sjever, te su ostvarili plasman u Prvu žensku ligu FBiH za narednu takmičarsku sezonu.

U takmičenju Prve futsal lige FBiH učestvovalo je deset klubova, raspoređenih u dvije grupe Sjever i Jug po regionalnoj podijeljenosti po pet klubova. Prvak Prve futsal lige FBiH grupa Sjever bio je MNK Banovići, dok je prvak grupe Jug bio MNK Željezničar Sarajevo. Prvaci dvije grupe Prve futsal lige FBiH odigrali su doigravanje za prvaka, te je nakon odigrane dvije utakmice uspješniji bio MNK Željezničar Sarajevo te postao prvak Prve futsal lige FBiH za sezonu 2016/2017 i ostvario plasman u Premijer futsal ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu. Zbog odustajanja od takmičenja u Premijer futsal ligi BiH MNK Salines Tuzla, u takmičenje Premijer futsal lige BiH plasirao se i MNK Banovići.

U Omladinskoj ligi BiH grupa Centar titule prvaka osvojile su ekipe FK Željezničar Sarajevo (Centar A- kadeti), FK Bosna Sema Sarajevo (Centar A-juniori), NK Travnik (Centar B-kadeti), FK Rudar Kakanj (Centar B-juniori). Obzirom da se FK Željezničar Sarajevo takmičio van konkurencije u Završnicu prvenstva Omladinske lige BiH grupa Centar plasirao se NK Bosna Visoko. Nakon odigrane Završnice prvak  grupe Centar u kadetskoj konkurenciji bio je NK Travnik a u juniorskoj konkurenciji bio je FK Bosna Sema Sarajevo. U Omladinskoj ligi BiH grupa Jug FK Velež Mostar osvojio je titulu prvaka i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji.

U Završnicu Omladinske lige BiH za kadete i juniore plasirali su se prvaci Omladinske BiH grupa Centar i Jug kojom rukovodi NS FBiH i prvaci Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

U Završnicu Omladinske lige BiH za kadete plasirali su se NK Travnik (Centar), FK Velež Mostar (Jug), OFK Gradina Srebrenik (Sjever) i FK Rudar Prijedor (Zapad), a FK Rudar Prijedor osvojio je titulu prvaka Omladinske lige BiH u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2016/2017.   

Na Završnici Omladinske lige BiH za juniore učestvovali su FK Bosna Sema Sarajevo (Centar), FK Velež Mostar (Jug), NK Zvijezda 09 Stanišići (Sjever) i FK Borac Banja Luka (Zapad). Titulu prvaka Omladinske lige BiH u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2016/2017 osvojio je FK Velež Mostar, te se plasirao u Omladinsku Premijer ligu BiH za juniore.   

 

2017/2018

FK Sloga Simin Han osvojio je titulu prvaka Prve lige FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018, te se za narednu takmičarsku sezonu plasirao u takmičenje BH Telecom Premijer lige BiH. Takmičenje Prve lige FBiH napustili su NK Travnik i NK Iskra Bugojno. Na osnovu plasmana ostvarenog u takmičenju BH Telecom Premijer lige BiH novi član Prve lige FBiH za narednu takmičarsku sezonu postao je NK Vitez.  

Shodno odluci IO NS FBiH nakona završetka takmičarske sezone Druge lige FBiH prvaci četiri grupe igrali su kvalifikacije za ulazak u Prvu ligu FBiH za narednu takmičarsku sezonu. U doigravanju za ulazak u Prvu ligu FBiH učestvovali su FK Budućnost Banovići (Druga liga FBiH Sjever), FK Goražde (Druga liga FBiH Centar), NK Novi Travnik (Druga liga FBiH Zapad) i HŠK Posušje (Druga liga FBiH Jug), te su nakon odigranog doigravanja novi članovi Prve lige FBiH postali FK Goražde i NK Novi Travnik.

Takmičenje u ženskoj konkurenciji u sezoni 2017/2018 sprovedeno je u formi Prve ženske lige FBiH koja je brojala sedam klubova i Druge ženske lige FBiH koja je brojala osam klubova podijeljene u dvije grupe Sjever i Jug sa po četri kluba. Prvak Prve ženske lige FBiH bio je ŽF/NK Emina Mostar i plasirao se u Premijer žensku ligu BiH. ŽNK Rosa Brandis Travnik bio je prvak Druge ženske lige FBiH grupa Sjever a ŽN/FK Sana 2014 Sanski Most prvak Druge ženske lige FBiH grupa Jug, čime su ostvarili plasman u Prvu žensku ligu FBiH za narednu sezonu.

U takmičarskoj sezoni 2017/2018 u takmičenju Prve futsal lige FBiH učestvovalo je petnaest klubova, raspoređenih po regionalnoj podijeljenosti u dvije grupe Sjever i Jug. Prvak Prve futsal lige FBiH grupa Sjever bio je MNK Kaskada Gračanica, dok je prvak grupe Jug bio MNK Buba Mara Cazin. Prvaci dvije grupe Prve futsal lige FBiH odigrali su doigravanje za prvaka i plasman u Premijer futsal ligu BiH. Nakon odigrane dvije utakmice uspješniji je bio MNK Kaskada Gračanica te postao prvak Prve futsal lige FBiH i ostvario plasman u Premijer futsal ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu.

Titule prvaka u Omladinskoj ligi BiH grupa Centar osvojile su ekipe FK Rudar Kakanj (Centar A- kadeti), FK Olimpik Sarajevo (Centar A-juniori), NK Novi Travnik (Centar B-kadeti), NK Travnik (Centar B-juniori). Nakon odigranog razigravanja za prvaka Omladinske lige BiH grupa Centar, prvak Omladinske lige BiH grupa Centar u kadetskoj konkurenciji bio je FK Rudar Kakanj dok je u juniorskoj konkurenciji bio NK Travnik. U Omladinskoj ligi BiH grupa Jug FK Velež Mostar osvojio je titulu prvaka u kadetskoj a HNK Stolac u juniorskoj konkurenciji. Obzirom da se FK Željezničar Sarajevo takmičio van konkurencije

U Završnicu Omladinske lige BiH za kadete i juniore plasirali su se prvaci/najbolje plasirani klubovi  Omladinske BiH grupa Centar i Jug kojom rukovodi NS FBiH i Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

Na Završni turnir Omladinske lige BiH za kadete plasirali su se FK Rudar Kakanj (Centar), FK Velež Mostar (Jug), FK Budućnost Banovići (Sjever) i FK Željezničar Sport Team Banja Luka. Titulu prvaka Omladinske lige BiH u kadetskoj konkurenciji osvojio je FK Željezničar Sport Team Banja Luka.   

Nakon odigranog Završnog turnira Omladinske lige BiH za juniore na kojem su učestvovali NK Travnik (Centar), FK Slavija Istočno Sarajevo (Centar), OFK Gradina Srebrenik (Sjever) i FK Rudar Prijedor (Zapad), FK Slavija Istočno Sarajevo osvojio je titulu prvaka Omladinske lige BiH za juniore. Shodno ostvarenimo rezultatima FK Slavija Istočno Sarajevo i NK Travnik plasirali su se u Premijer ligu BiH za juniore.   

 

2018/2019

U takmičarskoj sezoni 2018/2019 titulu prvaka Prve lige FBiH osvojio je FK Velež Mostar, te osigurao nastup u BH Telecom Premijer ligi BiH za narednu takmičarsku sezonu, dok su Prvu ligu FBiH napustili NK Vitez, NK Novi Travnik i NK Bosna Visoko. Novi članovi Prve lige Federacije BiH su NK GOŠK Gabela (na osnovu ostvarenog plsmana u BH Telecom Premijer ligi BiH), FK Budućnost Banovići (Druga liga FBiH grupa Sjever), NK Travnik (Druga liga FBiH grupa Zapad) i FK Radnik Hadžići (Druga liga FBiH grupa Centar), dok FK Klis Buturović Polje prvak Druge lige FBiH grupa Jug nije ispuno propisane uslove za ulazak u Prvu ligu FBiH, te je status prvoligaša zadržao FK Igman Konjic.

U takmičarskoj sezoni 2018/2019 takmičenje u ženskoj konkurenciji sprovedeno je u formi Prve ženske lige FBiH koja je brojala osam klubova i Druge ženske lige FBiH koja je brojala četiri kluba. Titulu prvaka Prve ženske lige FBiH osvojio je ŽNK Široki Brijeg i plasirao se u Premijer žensku ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu, dok je ŽNK Brotnjo Čitluk bio prvak Druge ženske lige FBiH.

U sezoni 2018/2019 u takmičenju Prve futsal lige FBiH učestvovalo je dvadeset klubova, koji su bili raspoređeni u tri grupe po regionalnoj podijeljenosti i to grupa 1, 2 i 3. Prvak Prve futsal lige FBiH grupa 1 bio je MNK Buba Mara Cazin, Prve futsal lige FBiH grupa 2 bio je MNK Bosna Kompred Tuzla, a Prve futsal lige FBiH grupa 3 bio je MNK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. Nakon odigrane Završnice prvenstva u kojoj su učestvovali prvaci tri grupe, titulu prvaka Prve futsal lige FBiH osvojio je MNK Sloga Gornj Vakuf/Uskoplje i plasirao se u Premijer futsal ligu BiH za narednu takmičarsku sezonu.

U Omladinskoj ligi BiH grupa Centar titule prvaka osvojile su ekipe FK Olimpik Sarajevo u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji (Centar A), NK Iskra Bugojno (Centar B-kadeti) i NK Vitez (Centar B-juniori). Nakon odigranog razigravanja prvak  grupe Centar i u kadetskoj i u juniorskoj konkurenciji bio je FK Olimpik Sarajevo. U Omladinskoj ligi BiH grupa Jug FK Velež Mostar osvojio je titulu prvaka u kadetskoj konkurenciji, dok je NK GOŠK Gabela osvojio je titulu prvaka u juniorskoj konkurenciji.

U Završnicu Omladinske lige BiH za kadete i juniore plasirali su se prvaci Omladinske BiH grupa Centar i Jug kojom rukovodi NS FBiH i prvaci/najbolje plasirani klubovi iz Federacije BiH Omladinske lige BiH grupa Sjever i Zapad kojom rukovodi FS RS.

Nakon odigranog  Završnog turnira Omladinske lige BiH za kadete na kojem su učestvovali FK Olimpik Sarajevo (Centar), FK Velež Mostar (Jug), FK Budućnost Banovići (Sjever) i FK Borac Banja Luka (Zapad), FK Budućnost Banovići osvojio je titulu prvaka Omladinske lige BiH u kadetskoj konkurenciji za sezonu 2018/2019.    

Na Završni turnir Omladinske lige BiH za juniore plasirali su se FK Olimpik Sarajevo (Centar), NK GOŠK Gabela (Jug), NK Zvijezda Gradačac (Sjever) i NK Metalleghe BSI Jajce (Zapad). Titulu prvaka Omladinske lige NS Federacije BiH u juniorskoj konkurenciji za sezonu 2018/2019 osvojio je FK Olimpik Sarajevo i ostvario plasman u Premijer juniorsku ligu BiH.   

 

2020/2021

Na izbornoj sjednici Skupštine Nogometnog saveza Federacije BiH, održanoj 25.02.2021. godine, izabran je novi saziv izvršnog odbora NS FBiH, za novi mandatni period kako je to propisano odredbama Statuta NS Federacije BiH. Tom prilikom, za predsjednika NS FBiH izabran je Soldo Dragan a dopredsjednika Drljević Mirsad.

Za članove Izvršnog odbora NS Federacije BiH za novi mandatni period izabrani su: Soldo Dragan-predsjednik, Drljević Mirsad-dopredsjednik, Brković Nijaz, Ćemalović Samir, Dominković Iljo, Garić Slaven, Hajlovac Adis, Omić Ćazim, Silić Mirsad i Vukadin Stipo.