Vijesti

Odluke Komisije u vanrednoj primjeni licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH, 22.05.2024. godine, održana je sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH u sklopu vanredne primjene licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug.
Odluke Komisije u vanrednoj primjeni licenciranja za klubove Druge lige Federacije BiH

Na  sjednici se odlučivalo o izdavanju licenci klubovima Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug koji su aplicirali za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025.

 

U skladu sa prednje navedenim, donesene su sljedeće odluke:

 

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 dobili su: FK FAMOS Hrasnica, NK TRAVNIK, NK VITEZ, HNK BROTNJO Čitluk i NK LJUBUŠKI

 

Licencu za učešće u takmičenju Prve lige Federacije BiH za takmičarsku sezonu 2024/2025 nije dobio FK RADNIČKI Lukavac.

 

NK NATRON Maglaj, NK ROMARI Vitez, GNK BRATSTVO Bosanska Krupa i NK MEĐUGORJE podnijeli su aplikaciju za licenciranje, ali isti nisu dostavili dokumentaciju te je prvostepena Komisija za licenciranje klubova donijela odluku o odbijanju izdavanja licence.

 

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS FBiH, klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS FBiH u roku od 8 (osam) dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova NS FBiH.