Vijesti

FOTO: Održan seminar za licenciranje klubova Prve lige Federacije BiH

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH i Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, u Sarajevu je 13.02.2024. godine održan radni seminar o licenciranju za klubove Prve lige Federacije BiH

Seminaru su prisustvovali predstavnici klubova Prve lige Federacije BiH, a predavači na seminaru su bili eksperti NS/FS BiH Darko Ljubojević, Nihad Hodžić, Lejla Hamza Salihović, Jasmin Baković te Đenar Terzić, a pored predavača seimnaru su još prisustvovali predsjednik NS FBiH Dragan Soldo, generalni sekretar NS FBiH Eldin Baković, ekspert za financijski kriterij Aleksandar Čolić te Lejla Krajnc i Mirela Raščić ispred Administracije za licenciranje NS/FS BiH. 

 

Stručni predavači obuhvatili su sportski, infrastrukturni, administrativni, pravni i financijski kriterij u postupku licenciranja te klubovima Prve lige Federacije BiH dali koncizne upute o načinu i obavezi dostavljanja dokumentacije za licenciranje te iste upoznali sa izmjenama i dopunama Pravilnika o licenciranju klubova. 

 

Kroz predavanja klubovi su imali kvalitetan uvid u proces licenciranja što će klubovima u značajnoj mjeri olakšati postupak licenciranja za takmičarsku sezonu 2024/2025.