Vijesti

Održana sjednica Komiteta za hitnost NS Federacije BiH

U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH održana je sjednica Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Federacije BiH pod predsjedavanjem predsjednika Soldo Dragana.
Održana sjednica Komiteta za hitnost NS Federacije BiH

Na sjednici su se donijele odluke vezano za odvijanje takmičenja u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug za takmičarsku sezonu 2023/2024.

 

S tim u vezi donesena je odluka o listi klubova Druge lige FBiH grupa Sjever, a nakon odustajanja NK Mladost Malešići od takmičenja. Također, Komitet za hitnost NS FBiH donio je odluku o imenovanju tehničkih sekretara i takmičarskih organa Druge lige Federacije BiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug za takmičarsku sezonu 2023/2024. 

 

Pored toga, razmatrani su prijedlozi kantonalnih/županijskih nogometnih saveza te su usvojene liste delegata i sudija Druge lige FBiH grupa Sjever, Centar, Zapad i Jug kao i lista delegatica i sutkinja Prve ženske lige Federacije BiH. 

 

Komitet za hitnost NS FBiH imenovao je i takmičarske organe Omladinske lige BiH grupa Centar i Jug, koje organizira NS Federacije BiH te komesare za suđenje Omladinske lige BiH koje organizira FS RS.