LISTA STRIJELACA Prve lige Federacije BiH
Mujkić Jasmin
NK Bratstvo
21
Haračić Dženan
NK Metalleghe BSI
15
Salihović Mirnes
NK Slaven
15
Vidović Antonio
HNK Orašje
13
Džafić Idriz
FK Igman
12
Poturalić Husein
FK Sloga
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Revija mladih nogometaša


Turnir pionirskih selekcija k/ž saveza FBiH


U naredna tri dana (28., 29. i 30.08.2013. godine) u organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u Tuzli će se održati turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/ županijskih nogometnih saveza.

Turnir se organizira u  cilju afirmacije i razvoja omladinskog nogometa na prostorima Federacije BiH i cjelokupne BiH, a učestvovat će 10 selekcija kantonalnih/županijskih saveza FBiH. Pravo nastupa na turniru imaju igrači rođeni 01.01.1998. godine.

 

Utakmice će se igrati paralelno na dva terena i to na terenima sa prirodnom i umjetnom travom u Tuzli (Tušanj), Bukinju, Mramoru i Lipnici.

 

 

 

 

 

GRUPA „A“:

1. NS Unsko-sanskog kantona

2. NS Tuzlanskog kantona

3. ŽNS Zapadnohercegovački

4. NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije

5. NS Posavske županije-Orašje

 

GRUPA „B“:

1. ŽNS Hercegbosanski

2. NS Srednjobosanskog kantona/Kantona središnja Bosna

3. FS Kantona Sarajevo

4. FS Bosansko-podrinjskog kantona

5. NS Zeničko-dobojskog kantona

 

Sve ekipe učesnice turnira bit će smještene u hotelu "Rudar" u Tuzli, a turnir počinje u srijedu 28.08.2013. godine utakmicama prvog kola u 14:00 sati na stadionu Tušanj i stadionu u Bukinju.

 

Utakmice drugog dana turnira počinju u 10:00 sati (prijepodnevni program) na stadionu u Mramoru i stadionu u Lipnici, dok poslijepodnevni program počinje u 17:00 sati. 

 

Trećeg dana turnira planirano je odigravanje petog kola (09:00 i 10:15 sati) na stadionima Tušanj i u Bukinju. Utakmica za treće mjesto (12:30) i finalna utakmica (13:45) odigrat će se na stadionu Tušanj.

 

Nogometni savez Federacije BiH obezbijedio je prigodne poklone i nagrade za najuspješnije ekipe, te za najbolje pojedince.

 

Pobjednik prošlog turnira, koji je organiziran 2011. godine na Kupresu je NS Tuzlanskog kantona, kojem je ove godine povjerena tehnička organizacija turnira.