LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Futsal takmičenje


Izvršni odbor NS FBiH donio odluku o načinu odigravanja futsal takmičenja u NS FBiH


Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH na današnjoj sjednici (29.08.2022. godine) razmatrao je pitanje futsal takmičenja na nivou Nogometnog saveza Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023.

Razmatrajući i cijeneći sve raspoložive činjenice i stanje u klubovima, Izvršni odbor NS FBiH je u cilju smanjenja troškova donio odluku da se futsal takmičenje na nivou Federacije BiH odvija u identičnoj formi kao prethodne takmičarske sezone, odnosno u četiri grupe prema regionalnoj podijeljenosti.

 

Prvu futsal ligu Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2022/2023 činit će klubovi koji su se u prethodnoj takmičarskoj sezoni takmičili u Prvoj futsal ligi FBiH, novoformirani klubovi te klub koji je ispao iz takmičenja Premijer futsal lige BiH.

 

Klubovi koji su se u prethodnoj takmičarskoj sezoni takmičili u Prvoj futsal ligi Federacije BiH obavezni su u Nogometni savez Federacije BiH najkasnije do 15.09.2022. godine dostaviti prijavu za takmičenje, dok je kantonalnim/županijskim nogometnim savezima ostavljena mogućnost da do ostavljenog datuma izvrše prijavu novoformiranih klubova. 

 

U zavisnosti od broja prijavljenih klubova, Izvršni odbor NS FBiH će odrediti datum početka nove takmičarske sezone u Prvoj futsal ligi FBiH.