LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan seminar za delegatice i sutkinje Prve ženske lige FBiH


Nogometni savez Federacije BiH prvi put je formirao zasebnu listu delegatica i sutkinja Prve ženske lige FBiH za takmičarsku sezonu 2021/2022.

Komisija za takmičenje i Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH održali su prvi edukacioni seminar za delegatice i sutkinje Prve ženske lige FBiH 19.08.2021. godine u Sarajevu.

 

Pored članova nadležnih komisija, seminaru su prisustvovali predsjednik NS FBiH Soldo Dragan, dopredsjednik NS FBiH Drljević Mirsad i generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin, koji su istakli kako formiranje zasebne liste delegatica i sutkinja predstavlja značajan momenat za Nogometni savez Federacije BiH, te svim akterima dali punu podršku u radu i obavljanju službene dužnosti.

 

Delegaticama je održano predavanje na teme: "Uloga i ličnost delegata", "Obaveze delegata u obavljanju službene dužnosti", "Praktičan rad na utakmicama Prve ženske lige FBiH" i "Video kviz iz poznavanja Pravila nogometne igre".

 

Predavanja na seminaru sutkinja Prve ženske lige FBiH su održali predsjednik Komisije za suce i suđenje NS FBiH Kaplan Semir i član Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH Alispahić Adnan na teme: „Video kviz iz Pravila nogometne igre“, „UEFA DVD 2021- 2 – Odluke u kaznenom prostoru i igranje rukom“ i „UEFA DVD 2021- 2 – Ofsajd i timski rad“.