LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana 5. sjednica Izvršnog odbora NS Federacije BiH


U Sarajevu je dana 24.06.2021. godine održana redovna 5. sjednica Izvršnog odbora NS FBiH pod predsjedavanjem predsjednika NS FBiH Dragana Solde.

Na sjednici Izvršnog odbora NS FBiH jednoglasno su usvojeni izvještaji komisija zaduženih za provođenje takmičenja u organizaciji NS FBiH za takmičarsku sezonu 2020/2021 i to:

 

- Izvještaj o radu Komisije za takmičenje NS FBiH i takmičenju u m:tel Prvoj ligi FBiH, Prvoj ženskoj ligi FBiH i Drugoj ligi Federacije BiH;

 

- Informaciju Komisije za takmičenje NS FBiH o prijavama klubova za takmičenje u m:tel Prvoj ligi FBiH, Drugoj ligi FBiH i Prvoj ženskoj ligi FBiH.

 

- Izvještaj o radu komesara za takmičenje Omladinske lige BiH i takmičenju u Omladinskoj ligi BiH grupa "Centar" i "Jug" kao i zaršnim Turnirima u organizaciji NS FBiH.

 

- Izvještaj o radu Komisije za suce i suđenje NS FBiH i suđenju na utakmicama m:tel Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i Prve ženske lige FBiH.

 

- Informacija o radu Disciplinske komisije NS FBiH.

 

Također, Izvršni odbor NS Federacije BiH jednoglasno je usvojio prijedlog Komisije za takmičenje NS FBiH o kalendaru takmičenja m:tel Prve lige FBiH, Druge lige FBiH grupa "Centar", "Sjever", "Zapad i "Jug", te kalendaru takmičenja Prve ženske lige FBiH za takmičarsku sezonu 2021/2022. S tim u vezi, odlučeno je da nova takmičarska sezona u navedenim ligama počinje:

 

- m:tel Prva liga FBiH - 14/15.08.2021. godine

- Druga liga FBiH grupa "Centar", "Sjever" i "Zapad" - 14/15.08.2021. godine

- Druga liga FBiH grupa "Jug" - 21/22.08.2021. godine

 

Izvršni odbor NS FBiH usvojio je prijedlog da se takmičenje u Prvoj ženskoj ligi FBiH odvija u formi jedinstvene lige od 14 klubova, te je odlučeno da takmičenje u Prvoj ženskoj ligi FBiH u takmičarskoj sezoni 2021/2022 počinje 21/22.08.2021. godine.

 

Pored toga, Izvršni odbor NS FBiH donio je odluku o imenovanju kandidata za članove komiteta Nogometnog/fudbalskog saveza BiH iz NS Federacije BiH za novi mandatni period 2021-2025.

 

Razmatrajući prijave kantonalnih/županijskih nogometnih saveza za organizaciju Turnira pionirskih reprezentacija k/ž saveza, Izvršni odbor NS FBiH je donio odluku da se navedeni turnir u 2021. godini održi na Kupresu uz tehničku organizaciju ŽNS HB, a Turnir će se održati od 25. do 27. avgusta 2021. godine.