LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Haračić Dženan
NK Gošk
18
Mahmutović Selmir
NK Vis Simm Bau
15
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
13
Dizdarević Dino
NK Vis Simm Bau
12
Ljuca Sedin
HNK Čapljina
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Odluka Vlade Federacije BiH


Utakmice m:tel Prve lige FBiH i Druge lige FBiH sa prisustvom publike


Shodno odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, sa sjednice održane 03.06.2021. godine, dozvoljen je boravak gledalaca na utakmicama koje se održavaju na otvorenom prostoru.

Komisija za takmičenje NS FBiH, na telefonskoj sjednici održanoj 03.06.2021. godine, razmatrala je navedeno pitanje te donijela odluku da se od 03.06.2021. godine utakmice mogu odigrati uz prisustvo publike pod određenim okolnostima i to:

 

  • Shodno odluci vlade Federacije BiH, klubovi mogu koristiti 30% od ukupnog kapaciteta stadiona, ali na jednoj tribini ne smije boraviti više od 500 osoba.

 

  • Na stadionu je obavezno održavanje socijalne distance, na način da se popunjava svako drugo mjesto, kako se ne bi dogodilo da na pojedinim mjestima stadiona bude popunjeno svako mjesto a na drugim mjestima ostanu velike praznine.

 

  • Osobe koje borave na tribini obavezni su nositi zaštitne maske i ne smiju imati navijačke rekvizite;

 

  • Prilikom ulaska i izlaska sa stadiona klub je obavezan u upotrebu staviti sve ulaze kako bi se smanjio rizik većeg okupljanja, obavezno je korištenje dezinfekcionih sredstava na ulazima u stadion, a za kontrolu navedenog su zaduženi COVID redari koje je klub dužan obezbijediti; 

 

  • Obavezuju se klubovi da delegatima utakmice dostave podatak o tačnom kapacitetu stadiona te tačan broj gledalaca koji borave u tribinskom prostoru.