LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Skupština NS FBiH


Održana redovna sjednica izvještajne Skupštine NS Federacije BiH


U Sarajevu je dana 15.04.2021. godine održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Od 40 pozvanih delegata, sjednici je prisustvovalo 38 delegata iz deset kantonalnih/županijskih nogometnih saveza koji su nakon izbora tijela Skupštine, jednoglasno usvojili dnevni red kao i zapisnik sa prethodne sjednice Skupštine NS Federacije BiH.

 

Među prisutnim gostima Skupštini su prisustvovali predstavnici Nogometnog/fudbalskog saveza BiH predsjednik Zeljković Vico, dopredsjednici Beus Ivan i Durić Irfan te generalni sekretar Džemidžić Adnan. 

 

Prisutnim delegatima su se obratili dopredsjednik Durić Irfan koji je istakao zahvalnost Nogometnom savezu Federacije BiH na ostvarenoj saradnji u prethodne četiri godine kada je obavljao funkciju predsjednika NS FBiH, te naglasio da će na novoizabranoj funkciji dopredsjednika NS/FS BiH i dalje nastaviti djelovati u interesu NS Federacije BiH. 

 

Također, predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Zeljković Vico, najavio nastavak uspješne saradnje dva entitetska saveza kao i NS Federacije BiH sa krovnim Savezom.

 

Nakon obraćanja gostiju, delegati Skupštine NS Federacije BiH jednoglasno su usvojili izvještaje Nogometnog saveza Federacije BiH za 2020. godinu i to: izvještaj o radu, izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda NS FBiH te revizorski izvještaj.

 

Također, plan rada kao i plan prihoda i rashoda za 2021. godinu su jednoglasno usvojeni. 

 

Izvještajna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH održana je u hotelu "Holiday" uz poštivanje svih sanitarno-epidemioloških mjera.