LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Haračić Dženan
NK Gošk
18
Mahmutović Selmir
NK Vis Simm Bau
15
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
13
Dizdarević Dino
NK Vis Simm Bau
12
Ljuca Sedin
HNK Čapljina
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Predstavljamo


HŠK Posušje jesenji prvak m:tel Prve lige Federacije BiH kroz brojke


Utakmicama 15. kola m:tel Prve lige Federacije BiH završen je prvi dio takmičenja za takmičarsku sezonu 2020/2021.

Jesenji prvak m:tel Prve lige FBiH za takmničarsku sezonu 2020/2021 je HŠK Posušje, koji se od tekuće takmičarske sezone ponovo takmiči u drugom rangu bosanskohercegovačkog nogometa - m:tel Prvoj ligi Federacije BiH.

 

Podsjećanja radi, HŠK Posušje je takmičarsku sezonu 2019/2020 završio na prvom mjestu Druge lige FBiH grupa Jug te ostvario plasman u m:tel Prvu ligu FBiH. 

 

Nakon 15 odigranih kola, ekipa Posušja je osvojila 31 bod ostvarivši skor od devet pobjeda, četiri neriješena rezultata i dva poraza, uz gol razliku 24 postignuta i svega pet primljenih golova, te su ekipa koja je primila najmanje golova u ligi.

 

Najveću pobjedu jesenji prvak je ostvario u 15. kolu, kada je na stadionu "Mokri Dolac" u Posušju savladana ekipa FK Budućnost rezultatom 7:0.

 

Posušje je u vrhu liste najboljih gostujućih ekipa. Od osam odigranih utakmica na tri su upisane pobjede, tri puta nerješen rezultat i dva poraza, dok su na svom terenu odigrali sedam utakmica od kojih su šest riješili u svoju korist a jednu završili neodlučenim rezultatom. 

 

Trener HŠK Posušje, Denis Ćorić u prvom dijelu takmičenja koristio je 25 igrača. Najviše minuta na terenu sakupio je kapetan Landeka Davor koji je odigrao 1350 minuta.

 

Najbolji strijelac ekipe je Buhač Ivan sa pet postignutih zgoditaka, dok su Bešlić Ivan i Lučić Luka postigli po četiri pogotka.