LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Saopćenje za javnost


Ugovor sa m:telom isključivo u interesu klubova


Ugovor NS FBiH i m:tela sa statusom generalnog sponzora m:tel Prve lige FBiH zaključen je na tri takmičarske sezone i za taj period klubovima će od m:tela pripasti gotovo 600.000 KM.

Povodom informacija objavljenih u medijima kao i dopisa klubova m:tel Prve lige FBiH a vezano za realiziranje ugovornih obaveza iz zaključenog ugovora sa firmom m:tel, NS FBiH informira javnost o sljedećem:

 

-Nogometni savez Federacije BiH i firma m:tel 13.08.2020. godine zaključili su sponzorski ugovor o sponzoriranju m:tel Prve lige Federacije BiH i to za tri takmičarske sezone.

 

-Sponzorskim ugovorom firmi m:tel je osiguran status generalnog sponzora m:tel Prve lige FBiH, a klubovima ostaje otvorena mogućnost zaključivanja bilo kojih drugih sponzorskih ugovora.

 

-Ugovorena cijena za pružanje reklamno-propagandnih usluga i ustupanje prava emitiranja utakmica m:tel Prve lige FBiH za jednu takmičarsku sezonu iznosi 195.000 KM što za tri sezone ugovora iznosi gotovo 600.000 KM.

 

-Ugovor NS FBiH sa firmom m:tel, kao i ugovor drugog entitetskog saveza o sponzoriranju prvih entitetskih liga sastavni su dio ugovora koji je Nogometni/Fudbalski savez BiH zaključio sa m:telom na tri godine i NS FBiH ga je podržao u cilju stvaranja pozitivnog sportskog ambijenta u Bosni i Hercegovini rukovodeći se činjenicom da će klubovima biti osigurana značajna finansijska sredstva koja prethodnih godina nisu imali priliku uživati.

 

-Značajno je istači da je cjelokupan iznos finansijskih sredstava iz ugovora sa m:telom predviđen isključivo za podmirenje troškova klubova u takmičenju m:tel Prve lige FBiH.

 

-Ugovor je zaključen prvenstveno iz razloga da se klubovima osigura finansijska potpora u takmičenju, a firma m:tel je prvi generalni sponzor takmičenja m:tel Prve lige FBiH od kako se organizira to takmičenje i NS FBiH iskazuje zahvalnost m:telu za ponuđenu a zatim i ugovorenu saradnju i podršku.

 

-NS FBiH je odmah po zaključenju ugovora sa dužnom pažnjom ispunio svoje obaveze, ostvario uspješnu saradnju sa m:telom i blagovremeno obavijestio klubove m:tel Prve lige FBiH o obavezama koje prema ugovoru trebaju izvršiti klubovi a odnose se na brendiranje i isticanje logotipa m:tela.

 

-Sastavni dio ugovora sa m:telom je preuzimanje TV prava koja prema Statutu NS FBiH pripadaju Nogometnom savezu FBiH kao organizatoru takmičenja m:tel Prve lige FBiH, te će utakmice nakon u proteklim sezonama uspješno realiziranim TV direktnim prijenosima na City TV, u direktnim TV prijenosima biti emitirane na Arena sport TV sa velikom gledanošću u šest država bivše Jugoslavije.

 

-NS FBiH je spreman svim svojim kapacitetima poduzimati naredne korake u osiguranju boljih uslova za takmičenje  u m:tel Prvoj ligi FBiH što podrazumijeva i iznalaženje dodatnih finansijskih sredstava u cilju pružanja što veće potpore klubovima uključenim u takmičenje. NS FBiH će takođe poduzimati mjere na podizanju organizacionog nivoa i kvaliteta takmičenja u m:tel Prvoj ligi FBiH za što je neophodna nesebična i iskrena podrška svih klubova.

 

-U cilju upoznavanja klubova sa odlukama o raspodjeli sredstava iz ugovora sa m:telom i prevazilaženja svih eventualnih nejasnoća, NS FBiH će u narednom periodu održati sastanak sa predstavnicima klubova m:tel Prve lige FBiH.