LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Omladinska liga BiH


FOTO: FK Radnik Hadžići prvak Omladinske lige FBiH za juniore


U Tomislavgradu je odigrana završnica Omladinske lige BIH za juniore za takmičarsku sezonu 2019/2020.

Na završnici prvenstva učestvovali su FK Radnik Hadžići kao prvak Omladinske lige BiH grupa Centar, HNK Tomislav Tomislavgrad kao prvak Omladinske lige BiH grupa Jug, FK Tuzla City kao prvak Omladinske lige BiH grupa Sjever i NK Jedinstvo Bihać kao najbolje plasirani klub iz FBiH Omladinske lige BiH Zapad.

 

U polufinalnim utakmicama igrali su FK Radnik - NK Jedinstvo te FK Tuzla City - HNK Tomislav. 

 

Juniori Radnika su rezultatom 2:0 savladali vršnjake iz Bihaća, dok je HNK Tomislav nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od FK Tuzla City. 

 

U utakmici za treće mjesto rezultatom 3:0 FK Tuzla City savladao je NK Jedinstvo a golove su postigli Mujkanović Elmir (2) i Mujkić Ajdin.

 

Finalna utakmica u kojoj su se sastali FK Radnik i HNK Tomislav nakon 90 minuta završena je rezultatom 2:2. Radnik je prvi stigao u vodstvo preko Ajdina Jusupovića u 45. minuti, da bi za Tomislav izjednačio Bandić Josip. U 85. minuti Marinčić Ivan postiže autogol za 2:1, a izjednačenje u posljednjim minutama utakmice donosi ponovo Bandić Josip.

 

Nakon odigranih 90. minuta utakmice pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su uspješniji bili juniori Radnika te su time postali prvaci Omladinske lige FBiH za juniore u sezoni 2019/2020 i ostvarili plasman u Premijer juniorsku ligu BiH.

 

Titula najboljeg strijelca završnog turnira pripala je Bandić Josipu iz HNK Tomislav, dok je za najboljeg vratara turnira proglašen Mujezinović Alem iz pobjedničke ekipe. 

 

U konkurenciju za najboljeg igrača završnog turnira ušli su Harbaš Nurulah (Radnik), Bandić Josip (Tomislav), Jusupović Ajdin (Radnik), Hasanbegović Ahmed (Tuzla City) i Šušnjar Anes (Jedinstvo), a sa najvećim brojem glasova za najboljeg igrača završnice Omladinske lige BiH proglašen je Jusupović Ajdin iz FK Radnik Hadžići.

 

OPŠIRNIJU FOTOGALERIJU POŽETE POGLEDATI NA SLUŽBENOJ FACEBOOK STRANICI NS FBiH.