LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Haračić Dženan
NK Jedinstvo
5
Jaganjac Maid
NK Bratstvo
5
Mahmutović Selmir
NK Tošk
5
Salihović Mirnes
FK Budućnost
5
Dizdarević Dino
NK Tošk
4
Gačan Faruk
FK Rudar
4
Kovač Mirza
NK Vis Simm Bau
4
Tatar Kerim
FK Goražde
4
Vladavić Alden
FK Radnik
4
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
UFSIKS
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan novi video sastanak sa klubovima Prve lige FBiH


Nogometni savez Federacije BiH u utorak 19.05.2020. godine održao je novi video sastanak sa svim klubovima Prve lige Federacije BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih klubova Prve lige FBiH, Durić Irfan predsjednik NS FBiH, Garić Slaven dopredsjednik NS FBiH, Basara Naim i Mišković Dubravko predsjednik i dopredsjednik Komisije za takmičenje NS FBiH te Eldin Baković generalni sekretar NS FBiH.

 

Predsjednik NS FBiH upoznao je klubove Prve lige Federacije BiH o konkretnoj pomoći koja je obezbijeđena za klubove a shodno projektima FIFA-e i UEFA-e.

 

S tim u vezi, svim klubovima će biti osigurana medicinska sredstva po uputama UEFA-e i odlukama nadležnih organa sve u cilju medicinske zaštite igrača, a razmotrit će se i drugi vidovi pomoći kako bi klubovima bilo olakšano takmičenje.

 

Kada je u pitanju nastavak takmičarske sezone 2019/2020 klubovi su obaviješteni kako će NS Federacije BiH poštivati odluke i preporuke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH te odluke nadležnih organa. 

 

Predstavnici klubova Prve lige FBiH istakli su tešku financijsku i igračku situaciju u klubovima te je velika većina klubova istakla kako se treba bazirati i početi pripremati za narednu takmičarsku sezonu, a na osnovu zaključaka sa ovog sastanka i mišljenja klubova Izvršni odbor NS FBiH će donijeti odluku na narednoj sjednici o pitanju završetka takmičarske sezone 2019/2020.