LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan novi video sastanak sa klubovima Prve lige FBiH


Nogometni savez Federacije BiH u utorak 19.05.2020. godine održao je novi video sastanak sa svim klubovima Prve lige Federacije BiH.

Sastanku su prisustvovali predstavnici svih klubova Prve lige FBiH, Durić Irfan predsjednik NS FBiH, Garić Slaven dopredsjednik NS FBiH, Basara Naim i Mišković Dubravko predsjednik i dopredsjednik Komisije za takmičenje NS FBiH te Eldin Baković generalni sekretar NS FBiH.

 

Predsjednik NS FBiH upoznao je klubove Prve lige Federacije BiH o konkretnoj pomoći koja je obezbijeđena za klubove a shodno projektima FIFA-e i UEFA-e.

 

S tim u vezi, svim klubovima će biti osigurana medicinska sredstva po uputama UEFA-e i odlukama nadležnih organa sve u cilju medicinske zaštite igrača, a razmotrit će se i drugi vidovi pomoći kako bi klubovima bilo olakšano takmičenje.

 

Kada je u pitanju nastavak takmičarske sezone 2019/2020 klubovi su obaviješteni kako će NS Federacije BiH poštivati odluke i preporuke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH te odluke nadležnih organa. 

 

Predstavnici klubova Prve lige FBiH istakli su tešku financijsku i igračku situaciju u klubovima te je velika većina klubova istakla kako se treba bazirati i početi pripremati za narednu takmičarsku sezonu, a na osnovu zaključaka sa ovog sastanka i mišljenja klubova Izvršni odbor NS FBiH će donijeti odluku na narednoj sjednici o pitanju završetka takmičarske sezone 2019/2020.