LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana video konferencija sa klubovima Prve lige Federacije BiH


U četvrtak 23.04.2020. godine u organizaciji Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održana je video konferencija sa svim klubovima Prve lige Federacije BiH.

Online sastanku sa klubovima Prve lige FBiH su prisustvovali predsjednik NS FBiH Durić Irfan, dopredsjednik NS FBiH Garić Slaven, generalni sekretar NS FBiH Baković Eldin te ispred Komisije za takmičenje NS FBiH Basara Naim i Mišković Dubravko.

 

Tema sastanka je bila aktuelna situacija izazvana pandemijom COVID-19 kao i takmičenje Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Svi učesnici sastanka su aktivno učestvovali u raspravi te iznijeli svoja mišljenja a koja se odnose na pitanje nastavka i završetka takmičenja Prve lige Federacije BiH u sezoni 2019/2020.

 

Organi Nogometnog saveza Federacije BiH će aktivno pratiti stanje na terenu te slijediti odluke nadležnih istitucija kao i odluke Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

 

Primarni cilj je zdravstvena zaštita igrača, te će se na osnovu odluka i mjera nadležnih organa donositi odluke koje se odnose na samo odvijanje takmičenja sa primarnom željom da se takmičenje završi sa utakmicama na terenu.

 

Također, istaknuto je kako će Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Nogometnim/fudbalskim savezom BiH učiniti maksimalne napore da iznađe način da pomogne svim klubovima Prve lige FBiH.