LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmice NK „Bratstvo“


NK „Bratstvo“ iz Gračanice je u jesenjem dijelu takmičarske sezone 2018/2019 osvojio 19 bodova, te zauzeo jedanaestu na tabeli Prve lige Federacije BiH.

Nakon 15 odigranih kola u prvom dijelu takmičenja NK „Bratstvo“ ostvario je učinak od šest pobjeda, jednu utakmicu je odigrao neriješenim rezultatom i upisao osam poraza, te zauzeo jedanaestu poziciju na tabeli Prve lige FBiH sa osvojenih 19 bodova, uz gol razliku 20:22.  

 

Nogometaši iz Gračanice su najveću pobjedu ostvarili su u 13. kolu savladavši na domaćem terenu ekipu NK „Bosna“ rezultatom 4:0, a najveći poraz pretrpili su u 3. kolu na gostujućem terenu u Kaknju, kada su rezultatom 4:1 poraženi od ekipe FK „Rudar“.

Tim iz Gračanice je na domaćem terenu osvojio petnaest bodova, ostvarivši pet pobjeda i dva poraza, dok je na gostujućim terenima upisao jednu pobjedu, jedan neriješen rezultat i šest poraza, te osvojio četiri boda.  

 

U prvom dijelu sezone sa 5 postignutih pogodaka Stojanov Stefan je prvi strijelac ekipe Bratstva, a slijede ga Berbić Jasmin sa 4 pogotka, te Čakar Samir i Jaganjac Maid sa po 3 postignuta pogotka.

 

Pregled utakmica NK „Bratstvo“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: