LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmice NK „Zvijezda“


NK „Zvijezda“ iz Gradačca, nakon završetka prvog dijela prvenstva Prve lige FBiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019 osvojio je 27 bodova i zauzeo četvrtu poziciju na tabeli.

Nogometaši iz Gradačca ostvarili su učinak od osam pobjeda, tri neriješena rezultata i četiri poraza, te su sa 27 osvojenih bodova zauzeli četvrtu poziciju na tabeli Prve lige Federacije BiH uz gol razliku 24:24.

 

Najveću pobjedu nogometaši iz Gradačca ostvarili su u 11. kolu na domaćem terenu savladavši ekipu HNK „Čapljina“ rezultatom 5:0, a najveći poraz pretrpili su u 6. kolu u Mostaru gdje su poraženi od ekipe FK „Velež“ rezultatom 7:0.

Nogometni klub Zvijezda je na sedam utakmica odigranih na domaćem terenu osvojio 18 bodova sa ostvarenih šest pobjeda i jednim porazom, dok je na osam gostujućih utakmica ostvario dvije pobjede, tri neriješena rezultata i upisao tri poraza, te osvojio 9 bodova.

 

Najbolji strijelac ekipe je Jaćimović Ognjen sa 9 postignutih pogodaka, a slijede ga Mehić Amar sa 4 i  Šarić Kenan sa 3 postignuta pogotka.

 

 

 

Pregled utakmica NK „Zvijezda“ iz jesenjeg dijela sezone 2018/2019 u prilogu: