LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Disciplinska komisija NS FBiH


Pokrenut disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice i igrača


Disciplinska komisija NS FBiH nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje NS FBiH pokrenula je disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice i disciplinski postupak sa suspenzijom protiv igrača NK „Slaven“ Živinice Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog povrede propisa i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije NS FBiH kao i cjelokupne javnosti.

Disciplinska komisija NS FBiH razmatrala je prijave Komisije za takmičenje NS FBiH protiv NK „Slaven“ Živinice i igrača Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH vezano za nastup igrača mlađih od 21 godine na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH i cjelokupne javnosti.

 

Disciplinska komisija NS FBiH je nakon uvida u prijave Komisije za takmičenje NS FBiH i popratnu dokumentaciju pokrenula disciplinski postupak protiv NK „Slaven“ Živinice zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti.

 

Također, Disciplinska komisija NS FBiH je pokrenula disciplinski postupak sa suspenzijom do okončanja disciplinskog postupka protiv igrača NK „Slaven“ Živinice Selimović Taiba i Sulejmanović Aziza zbog povrede propisa i zloupotrebe odredbi člana 27. Propozicija takmičenja Prve lige FBiH na utakmicama Prve lige FBiH i obmanjivanja i dovođenja u zabludu nadležnih takmičarskih organa NS FBiH, institucije Nogometnog saveza FBiH kao i cjelokupne javnosti.