LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Nermin Šabić, trener NK Zvijezda Gradačac


Nikad kvalitetnija Prva liga FBiH


Nogometni klub Zvijezda iz Gradačca, na kraju prvog dijela prvenstva Prve lige Federacije BiH zauzela je prvo mjesto na tablici, te sa bodom prednosti ispred drugoplasirane Sloga i dva boda ispred FK Olimpik očekuju nastavak prvenstva.

Sa liderske pozicije NK Zvijezda je krenuo sa pripremama za drugi dio sezone. Tim povodom razgovarali smo sa Nerminom Šabićem, glavnim trenerom NK Zvijezda i nekadašnjim A reprezentativcem Bosne i Hercegovine.

 

- Nermine, kako Vi ocjenjujete prvi dio sezone?

 

"Obzirom da smo osvojili titulu jesenjeg prvaka svi u klubu moramo biti prezadovoljni. Cijeli prvi dio sezone igrali smo lijepo i dopadljivo, bez prevelikih oscilacija u igri i to prvo mjesto došlo je kao nagrada za sav naš trud koji smo uložili. Pomrsili smo račune nekim klubovima koji su i prije sezone najavljivali velike ambicije i borbu za prvo mjesto. Iskreno se nadam da ćemo svi u klubu, a prije svega mislim na igrače i u drugom dijelu nastaviti u istom ritmu."

 

- Koji je momenat, ili utakmica, odlučila na vašu stranu da na kraju prvog dijela osvojite prvo mjesto?

 

"Ne bih rekao da je bilo neka posebno bitna utakmica. Svaka nam je bila bitna. Mislim da smo svih 15 kola igrali najljepše i najbolje uz jednu malu rezultatsku krizu sredinom sezone koju smo na svu sreću brzo prebrodili. Nakon 15 kola imamo samo dva poraza i to jedan na domaćem i jedan na gostujućem terenu, što je dokaz da smo na svaku utakmicu išli na pobjedu, ali i da je ekipama omogućeno da na svim terenima mogu igrati. Uz to smo primili samo tri pogotka za čitavu polusezonu, te smatram da su to neki od prelomnih faktora."

 

- Koga smatrate najvećim konkurentom u borbi za prvo mjesto na kraju sezone?

 

"Po svemu što rade u ovom prelaznom roku mislim da će Sloga i Olimpik, naravno uz nas, biti glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta. Te dvije ekipe su financijski stabilne, dovode ciljana pojačanja i bit će neizvjesno do samoga kraja. Što se tiče naše ekipe, mi vjerujemo u ove igrače koji su iznijeli teret prvog dijela sezone. Cilj nam je zadržati postojeći igrački kadar, te se eventualno pojačati sa dva do tri provjerena igrača. Malo će nas poremetiti odlazak iskusnog Darija Damjanovića, ali mislim da ćemo naći dostojnu zamjenu." 

 

- Kojeg bi igrača izdvojili ko je obilježio prvi dio sezone?

 

"U Prvoj ligi igra dosta kvalitetnih igrača. Igrača sa premijerligaškim pa i internacionalnim iskustvom, koji igračkim kvalitetom zaslužuju da igraju i Premijer ligu. Mislim da smo mi kao cjelina odigrali dosta kvalitetnu polusezonu, te je teško bilo koga izdvojiti. Ipak, naš golman Prljača Emir je za 15 odigranih utakmica primio samo tri pogotka, što mislim da je kuriozitet u svim ligama i dosta rijetka pojava."

 

- Kako ocjenjujete takmičenje Prve lige Federacije BiH?

 

"Zaista, nikad jače i kvalitetnije takmičenje nije bilo u Prvoj ligi Federacije BiH. Ponavljam, dosta je premijerligaških igrača, dosta je kvalitetnih mladih igrača pred kojima je svijetla budućnost. Zaista, ko god da prati ligu sa pravom može reći da je najkvalitetnije takmičenje do sada. Uz poboljšanje infrastrukturalnih uslova mislim da možemo napraviti još mnogo toga, ali i ovako moramo biti zadovoljni" – rekao je za kraj Nermin Šabić.