LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za tamičenje NS FBiH


Postupak NK Bosna nesportski čin koji šteti ugledu nogometa


U prostorijama NS Federacije BiH održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBIH.

1. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu utakmica IX, X i XI kola Prve lige FBiH.

 

- Komisija je konstatirala kako su sve utakmice odigrane, kako nije bilo ulaganja žalbi na regularnost istih te se sve utakmice registriraju postignutim rezultatima. 

 

- Komisija je evidentirala sve propuste u organizaciji utakmica, te iste proslijedlila Disciplinskoj komisiji NS FBiH. 

 

2. Komisija za takmičenje NS FBiH vršila je detaljnu analizu utakmice 11. kola Prve lige FBiH: NK Zvijezda - NK Bosna.

 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta Komisija za takmičenje NS FBiH donijela je sljedeći zaključak:

 

Postupak igrača NK Bosna Visoko,  kada su u 89. minuti sjeli na teren ne želeći da aktivno učestvuju u igri okarakterisan je kao kao izuzetno nesportski čin kojim su igrači NK Bosna Visoko prekršili načela fair-playa i time naštetili ugledu nogometnog sporta.

 

S tim u vezi Komisija za takmičenje NS FBiH podnosi disciplinsku prijavu protiv:

 

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, te vrijeđanja institucije NS FBiH.

 

- Hošić Dženana, pomoćnog trenera NK Bosna zbog pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenim licima utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

- Hodžić Adnana, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu i podstrekavanja svojih saigrača  da sjedenjem na terenu prkose odlukama službenih lica utakmice i ne učestvuju aktivno u igri.

 

- Sadiković Enisa, igrača NK Bosna zbog pozivanja i pokušaja nagovaranja svojih saigrača da napuste teren za igru te ne nastave utakmicu.

 

- Kadrić Nermina, predsjednika NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

- Laletović Mirze, sportskog direktora NK Bosna zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja Kodeksa ponašanja.

 

- NK Bosna zbog nesportskog ponašanja svojih igrača i pojedinaca te prkošenja odlukama službenih lica utakmice i neučestvovanja u aktivnoj igri i povrede društveno sportskog vladanja i nanošenja štete ugledu nogometnog sporta.

 

3. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve i Druge ženske lige FBiH. Komisija za takmičenje poduzet će sve potrebne mjere za uspješnu organizaciju takmičenja i poštivanja svih odluka i propisa. 

 

4. Komisija za takmičenje NS FBiH sačinila je prijedlog Propozicija i kalendara takmičenja Prve futsal lige FBIH za takmičarsku sezonu 2017/2018. 

 

Početak takmičenja Prve futsal lige FBiH planiran je za 04/05.11.2017. godine.

 

Žrijeb takmičarskih brojeva održat će se u četvrtak 26.10.2017. godine u Sarajevu. 

 

5. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je registraciju prekinute utakmice juniorskog Kupa FBIH: FK "Budućnost" - HNK "Orašje". Navedena utakmica se registrira službenim rezultatom 3:0 (p.f.) u korist FK Budućnost Banovići.

 

6. Komisija razmatrala saopštenje NK "Svatovac" te donijela zaključak da takmičarski organi Druge lige FBiH grupa "Sjever" žurno poduzmu sve potrebne mjere i radnje na utvrđivanju činjeničnog stanja vezano za saopštenje NK "Svatovac", te da informišu NS FBiH o poduzetim mjerama i radnjam.

 

Također, potrebno je da NK "Svatovac" dostavi konkretne dokaze u vezi sa iznešenjim tvrdanjama u zvaničnom saopštenju kluba uz upozorenje da klub može snositi disciplinske sankcije zbog iznošenja neistina, vrijeđanja i klevetanja u slučaju nedostavljanja konkretnih dokaza o navodnim počinjenim disciplinskim prekršajima i protivpravnim radnjama.