LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari za delegate i službene osobe klubova Prve lige FBiH


U Sarajevu, u hotelu "Sunce" održani su redovni ljetni seminari za delegate te službene predstavnike i komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH.

Komisija za takmičenje NS FBiH sa delegatima Prve lige FBiH izvršila je analizu takmičenja Prve lige FBiH u sezoni 2016/2017, gdje je rad delegata ocijenjen kao vrlo uspješan. 

 

Također, delegatima Prve lige FBiH upoznati su za izmjenama i dopunama u Propozicijama takmičenjima i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH, te dobili decidno uputstvo o obavljanju delegatske dužnosti u nastupajućoj takmičarskoj sezoni.

 

Komisija za takmičenje NS FBiH održala je stručna predavanja i za službene predstavnike klubova Prve lige FBiH gdje su isti također upoznati sa izmjenama dopunama u Propozicijama takmičenjima i odlukama IO NS FBiH i NS/FS BiH kao i obavezama u organizaciji utakmice i dužnostima službenog predstavnika kluba. 

 

Za komesare bezbjednosti klubova Prve lige FBiH stručno predavanje održao je predsjednik Komiteta za stadione i bezbjednost NS/FS BiH Hajlovac Adis, koji je komesare bezbjednosti upoznao sa njihovim obavezama kada je u pitanju bezbjednost na utakmicama Prve lige FBiH i saradnja sa policijskim organima.