LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove Prve i Druge lige FBiH


Akreditovanje službenih osoba u utorak 01.08.2017. godine


Shodno Propozicijama takmičenja za prvenstvo nogometnih liga Federacije BiH za takmičarsku 2017/2018 godinu svaki klub Prve lige FBiH obavezan je na svakoj prvenstvenoj i Kup utakmici osigurati minimalno jednog službenog predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta.

Shodno navedenom seminar-akreditiranje službenih predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta Prve lige FBiH održat će se u UTORAK 01.08.2017. godine u Sarajevu (hotel „Sunce“ Vogošća) sa početkom u 15:00 sati, na kojem su obavezni prisustvovati službeni predstavnici i komesari za bezbjednost svih klubova Prve lige FBiH.

 

Svi klubovi Prve lige Federacije BiH OBAVEZNI su u Sekretarijat NS FBIH putem e-maila (mirza@nsfbih.ba ili igor@nsfbih.ba) najkasnije do 28.07.2017. godine dostaviti sljedeće:

 

- detaljno popunjen upitnik

- kopiju lične/osobne karte

- skeniranu fotografiju

 dokaz o izvršenoj uplati takse

 

Ljekari i fizioterapeuti klubova Prve lige FBiH nisu obavezni prisustvovati seminaru, ali su OBAVEZNI putem e-maila (mirza@nsfbih.ba ili igor@nsfbih.ba) najkasnije do 28.07.2017. godine dostaviti sljedeće:

 

- detaljno popunjen upitnik

- kopiju diplome medicinske struke,

- kopiju lične/osobne karte

- skeniranu fotografiju

 dokaz o izvršenoj uplati takse

 

Svaki klub Prve lige FBiH dužan je licencirati najmanje po jednog službenog predstavnika, komesara za bezbjednost, ljekara i fizioterapeuta, a može licencirati i veći broj službenih osoba uz obavezu prisustvovanja seminaru za službene predstavnike i komesare bezbjednosti ili dostavljanje dokumentacije za ljekare i fizioterapeute.

 

Takmičarske akreditacije neće dobiti službeni predstavnici i komesari za bezbjednost koji ne prisustvuju seminaru, kao ni ljekari i fizioterapeuti koji ne dostave traženu dokumentaciju, kao i službene osobe koje su odlukama disciplinskog organa kažnjeni zabranom obavljanja službene dužnosti. Klubovi će osiguranjem takmičarske akreditacije za službene predstavnike, komesare za bezbjednost, ljekare i fizoterapeute ispuniti jedan od uvjeta za takmičenje u Prvoj ligi FBiH za takmičarsku sezonu 2017/2018.

 

Pored toga, Seminaru/akreditiranju potrebno je da prisustvuju klubovi koji su iz kantonalnih/županijskih liga ostvarili plasman u Drugu ligu NS FBiH za sezonu 2017/2018 i klubovi koji su napustili takmičenje Prve lige FBiH, kao i klubovi u kojima je došlo do promjene službenih osoba.

 

 

UPITNICI PRVA LIGA

 

UPITNICI DRUGA LIGA