LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


Komisija sankcionirala suce koji su pravili pogreške na utakmicama Prve lige FBiH


Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine je dana 26.04.2017. godine održala redovnu sjednicu, na kojoj je vršena analiza suđenja i rada posmatrača suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige Federacije BiH.

Komisija je izvršila detaljnu i sveobuhvatnu analizu suđenja na svim onim utakmicama na koje su klubovi Prve lige FBiH uložili službene prigovore te analizu svih spornih momenata u suđenju koje su posmatrači suđenja naveli u službenim zapisnicima.

 

Također, u sklopu redovnih aktivnosti izvršena je detaljna analiza svih kaznenih udaraca, isključenja kao i postignutih i poništenih pogodaka na utakmicama Prve lige Federacije BiH.

 

Uvažavajući Pravilnik o sucima i suđenju NS/FS BiH, uputstvo o ocjenjivanju kao i primjenu Pravila nogometne igre Komisija za suce i suđenje korigirala je ocjene i izrekla sankcije u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH sucima i posmatračima suđenja Prve lige FBiH na utakmicama:

 

- FK "Sloga" - NK "Gošk" (glavni sudac)

- NK "Zvijezda" - NK "Travnik" (glavni sudac)

- FK "Goražde" - FK "Rudar" (glavni sudac i sudac asistent 1)

- FK "Velež" - HNK "Orašje" (sudac asistent 2)

 

Komisija za suce i suđenje NS FBiH je suce i posmatrače suđenja Prve lige FBiH kojima je izvršila korekciju ocjena sankcionisala nedelegiranjem, a u skladu sa Pravilnikom o sucima i suđenju NS/FS BiH i uputstvu o ocjenjivanju sudaca. 

 

Pored redovne analize suđenja na utakmicama 22. i 23. kola Prve lige FBiH, Komisija za suce i suđenje NS FBiH organizirala je i sprovela kontrolnu provjeru fizičkih normi (YO-YO test) za sve suce Prve lige FBiH, te održala edukativni seminar za suce i posmatrače suđenja na kojem je izvršena zajednička analiza suđenja u dosadašnjem dijelu prvenstva sa pregledom svih situacija koje je Komisija analizirala na svojim sjednicama, te su službenim licima data koncizna i detaljna uputstva u obavljanju službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH do kraja takmičarske sezone.