LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Upozorenje službenim licima Prve lige NS FBiH


Zabrana kontaktiranja sa klubovima-obaveza prijavljivanja svake moguće negativnosti


U cilju zaštite integriteta takmičenja Prve lige NS FBiH, upozoravaju se službena lica Prve lige NS FBiH (sudije, delegati i posmatrači suđenja) da nije dozvoljeno, odnosno da im se zabranjuje bilo koji kontakt sa klubovima vezano za utakmice na kojima obavljaju službenu dužnost u takmičenju Prve lige NS FBiH kao i za sve ostale utakmice pomenutog takmičenja NS FBiH.

Sudijama, delegatima i posmatrači suđenja zabranjuje se svako kontaktiranje sa klubom vezano za suđenje, spavanje, ishranu ali i sve drugo što propisima NS FBiH i NS/FS BiH nije izričito dozvoljeno.

 

Samo delegat utakmice u slučaju ukazane potrebe može obavljati konktakte sa klubom vezano za organizaciju utakmice, sigurnost svih aktera ili vršiti provjeru naloga NS FBiH za moguća finansijska potraživanja Saveza od klubova.

 

Službeni kontakt sudije, delegata i posmatrača suđenja sa klubom smije početi dolaskom na stadion 90 minuta prije početka utakmice, i to na način kako to nalažu propisi NS FBiH i NS/FS BiH.

 

Sudija, delegat i posmatrač suđenja samostalno organizira vlastito putovanje na utakmicu, ishranu i moguće noćenje, te troškove za navedeno ne smije ispostaviti klubu, niti na bilo koji način naplatiti od kluba.

 

U slučaju potrebe noćenja prilikom putovanja na utakmicu sudija, delegat i posmatrač suđenja ne smiju koristiti prenoćište/hotel u gradu iz kojeg su klubovi, niti pri tome ostvarivati kontakte sa klubovima vezano za utakmicu i prenočišće.

 

Službena lica  NS FBiH (sudije, delegati i posmatrači suđenja) obavezeni su odmah u NS Federacije BiH prijaviti svaku pojavu koja može aludirati na mogućnost neregularnosti ali i svaki pokušaj ostvarivanja kontakta osoba iz klubova Prve lige Federacije BiH, a ukoliko službeno lice NS FBiH ne prijavi sve prethodno navedeno a utvrdi se da su ostvarivali kontakte ili da su ih klubovi pokušavali kontaktirati snosiće disciplinske posljedice u skladu sa odredbama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH.