LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


FK Velež - FK Sloga i NK Travnik - NK Gošk u direktnom TV prenosu


U ciju zaštite integriteta takmičenja Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i postizanja potpune regularnosti takmičenja, Izvršni odbor NS Federacije BiH donio je odluku o direktnom TV prenosu utakmica Prve lige FBiH u sezoni 2016/2017.

Izvršni odbor NS FBiH ovlastio je Komisiju za takmičenje NS FBiH da prije svakog kola odredi koja će se utakmica emitirati u direktnom prenosu na CITY TV, a uzimajući u obzir sve parametre kao što je interesovanje za datu utakmicu, rezultatski značaj, pozicije klubova na tabeli i drugo.

 

S tim u vezi, Komisija za takmičenje NS FBiH za direktan prenos utakmica 23. kola Prve lige FBiH odredila je utakmice FK Velež - FK Sloga, utakmica koja je od značaja u borbi za opstanak, te utakmicu prvoplasiranog i trećeplasiranog kluba na tablici NK Travnik - NK Gošk. 

 

Također,  Izvršni odbor NS FBiH će u saradnji sa CITY TV nastojati da se do kraja takmičarske sezone 2016/2017 što više utakmica Prve lige FBiH emitira u direktnom TV prenosu kako bi cjela bh. javnost mogla pratiti utakmice Prve lige FBiH kao drugog ranga bosanskohercegovačkog nogometa.

 

Izvršni odbor NS FBiH smatra da će emitiranje utakmica u direktnom TV prenosu doprinjeti na poboljšanju kvalitete utakmica, zaštite integriteta takmičenja kao i transparentnost u radu u obavljanju službenih dužnosti.