LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Direktni prenosi utakmica Prve lige FBiH na City TV


Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH, shodno odredbama Statuta NS FBiH, donio je odluku da se utakmice Prve lige Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2016/2017 emitiraju u direktnom prenosu.

Utakmice u direktnom TV prenosu će se emitirati na CITY TV uz mogućnost preuzimanja signala drugih TV stanica. 

 

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH će prije svakog kola određivati koja će se utakmica Prve lige FBiH emitirati u direktnom TV prenosu a uzimajući u obzir sve parametre kao što je interesovanje za datu utakmicu, rezultatski značaj, pozicije klubova na tabeli i drugo. 

 

Izvršni odbor cijeni da će direktno emitiranje utakmica Prve lige FBiH u značajnoj mjeri doprinjeti regularnosti takmičenja i popularizaciji Prve lige Federacije BiH, a pored toga klubovi domaćini tokom emitiranja utakmice imat će priliku reklamirati sve svoje sponzore što može doprinjeti značajnijoj financijskoj dobiti klubovima.

 

U prethodnom 21. kolu Prve lige FBiH u direktnom TV prenosu emitirana je utakmica NK "Travnik" - NK "Bosna", dok će se u 22. kolu emitirati utakmica iz Čapljina gdje se sastaju HNK "Čapljina" - FK "Radički". Utakmica se igra u subotu 15.04.2017. godine sa početkom u 16:30 sati. 

 

City TV je televizijska postaja u Mostaru, koja je počela sa emitovanjem 15.04.2015. godine.  U saradnji sa Nogometnim savezom Federacije BiH na programu City TV redovno se emitira emisija "Pregled kola Prve lige FBiH", ali i snimci utakmica Prve lige Federacije BiH. Od takmičarske sezone 2016/2017, shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH pokrenut je projekat direktnog prenosa utakmica Prve lige FBiH na zadovoljstvo Nogometnog saveza Federacije BiH ali i klubova učesnika Prve lige FBiH, a u budućnoti možemo očekivati još kvalitetniju saradnju NS FBiH, City TV-a i klubova Prve lige FBiH.