LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH


Suspendovan stadion NK "Novi Travnik" do okončanja disciplinskog postupka


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije BiH dana 20.09.2016. godine održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH.

Komisija za takmičenje izvršila je detaljnu analizu utakmica 5., 6. i 7. kola Prve lige FBiH, sa posebnim akcentom na utakmicu 6. kola: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar“.

 

 

Nakon uvida u cjelokupnu dokumentaciju: izvještaje i dopunske izvještaje službenih lica, očitovanje NK „Novi Travnik“, službenu zabilješku nadležne Policijske uprave i detaljnog pregleda video zapisa sa utakmice Komisija je odlučila sljedeće :

 

 

Suspenduje se stadion Pirota u Travniku za odigravanje domaćih utakmica NK "Novi Travnik“ do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i incidenta na kraju utakmice 6. kola Prve lige FBiH: NK "Novi Travnik" - FK "Rudar".

 

Podnosi se prijava za pokretanje disciplinskog postupka protiv NK "Novi Travnik" zbog slabe organizacije i incidenta na kraju navedene utakmice. 

 

Komisija za takmičenje NS Federacije BiH cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice proslijedila je Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje.