LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Završena revija omladinskog nogometa u Vitezu


FS Kantona Sarajevo pobjednik četvrtog Turnira pionirskih reprezentacija (FOTO)


Nogometni savez Federacije BiH u protekla tri dana (23/24/25.08.2016.) organizirao je četvrti po redu Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji je igran u Vitezu.

Tehnički organizator Turnira bio je NS Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna, koji je uložio maksimalne napore i obezbijedio sve potrebno za nesmetanu organizaciju Turnira.

 

Učešće je uzelo svih 10 kantonalnih/županijskih reprezentacija, a učestvovalo je oko 250 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, a selektori omladinskih reprezentacija BiH mogli su se uvjeriti u kvalitet najboljih igrača iz svih reprezentacija k/ž saveza. 

 

Utakmice su igrane na stadionima u Rijeci i Nević Polju. Reprezentacije 10 kantonalnih/županijskih nogometnih saveza  bili su podjeljeni u dvije skupine, a nakon pet odigranih kola prvoplasirane reprezentacije ostvarile su plasman u finale, dok su drugoplasirane selekcije igrale utakmicu za treće mjesto. 

 

FS Kantona Sarajevo i NS Srednjobosanskog kantona su nakon utakmica po grupama ostvarili maksimalan učinak te se plasirali u finale.

 

U finalnoj utakmici koja je igrana na Gradskom stadionu u Vitezu selekcija FS Kantona Sarajevo rezultatom 2:0  bila je bolja od domaćina NS SBK/KSB te zasluženo osvojila četvrti Turnir pionirskih reprezentacija k/ž saveza. Golove u finalnoj utakmici za pobjedničku reprezentaciju postigli su Rušović Suad i Gasal Hamza. 

 

NS Zapadnohercegovačke županije i NS Tuzlanskog kantona igrali su utakmicu za treće mjesto, koja je nakon regularnog dijela završena neriješenim rezultatom 0:0, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.  U izvođenjima udaraca sa bijele tačke uspješnija je bila selekcija Zapadnohercegovačke županije i osvojila treće mjesto.

 

Nogometni savez Federacije BiH je za prva tri mjesta obezbijedio pehare i medalje koje su uručili predsjednik NS SBK Ivan Frljić, generalni sekretar NS/FS BiH Jasmin Baković i dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić.

 

Također, obezbijeđene su nagrade za najbolje pojedince Turnira. Tako je žiri sastavljen od svih slektora za najboljeg igrača Turnira izabrao Đokanović Andreja iz selekcije FS KS, dok je Zovko Petar čuvar mreže reprezentacije ŽNS ZH izabran za najboljeg vratara Turnira. Zovko Petar je u utakmici za treće mjesto tri puta odbranio udarce sa bijele tačke i svojoj reprezentaciji donio treće mjesto.

 

Najbolji strijelac Turnira je Helač Timur iz selekcije FS KS.

 

Pored toga, treneri svih selekcija birali su najbolje igrače svake reprezentacije. Dopredsjednik NS FBiH Irfan Durić ljedećim igračima uručio je pehar i diplomu:

 

- Đokanović Andrej (FS KS)

- Mašić Zinedin (NS SBK)

- Lasić Mate Zvonimir (ŽNS ZH)

- Brkić Haris (NS TK)

- Durić Amel (NS USK) i

- Muslić Amar (NS ZDK)

 

Igrači Mičeta Robert (ŽNS HB), Pirić Rijad (NS HNK/Ž), Janjić Mario (NS PŽO) i Lebenica Eldin (FS BPK) nisu uručene nagrade za najbolje igrače zbog  samovoljne odluke rukovodstva reprezentacija da napuste turnir i nepoštivanja protokola Turnira.

 

Tehnički organizator NS SBK/KSB je također svim reprezentacijama koje su bile prisutne na svečanom defileu zatvaranja Turnira uručio nagrade za učešće na Turniru. 

 

OPŠIRNIJU FOTOGALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA ZVANIČNOJ FACEBOOK STRANICI NS FBiH.