LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Seminar za korisnike COMET informacionog sistema u k/ž savezima


Nogometni savez Federacije BiH u cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću sezonu u svim nogometnim natjecanjima u Federaciji BiH organizira seminar za korisnike COMET informacionog sistema u kantonalnim/županijskim nogometnim savezima.

Seminar će se održati u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošča) 10.08.2016. godine sa početkom u 14:00 sati sa temama organizacije i provođenja natjecanja kroz COMET Informacioni sistem.

 

Nogometni savez Federacije BiH i Nogometni/fudbalski savez BiH implementirali su COMET informacioni sistem na svim nivoima takmičenja, što je dovelo do bržeg, efikasnijeg i transparentnijeg rada, kao i postizanja potpune regularnosti utakmica u smislu da su svi igrači uredno registrirani za svoj klub bez mogućnosti manipuliranja da jedan igrač nastupa za dvije različite ekipe kao i da nastupi ukoliko se nalazi pod kaznom i ostalo.

 

Cilj Nogometnog saveza FBiH je da svi kantonalni/županijski nogometni savezi sva svoja natjecanja administrativno vode kroz COMET informacioni sistem u svrsi transparentnijeg i efikasnijeg rada voditelja takmičenja i komesara/ povjerenika za takmičenje kantonalne/ županijske nogometne lige.

 

PROGRAM SEMINARA