LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani seminari sa suce, posmatrače suđenja i delegate Prve lige FBiH


Nogometni savez Federacije BiH u saradnji sa Komisijom za suce i suđenje i Komisijom za takmičenje 28., 29. i 30.07.2016. godine održao je redovne edukacione seminare za suce, posmatrače suđenja i delegate Prve lige FBiH.

Svi seminari održani su u Sarajevu (hotel "Sunce" Vogošća) sa stručnim predavanjima članova Komisije za suce i suđenje NS FBiH, Komiteta/Odjela za suce i suđenje NS/FS BiH, stručnog tima Fakulteta za sport u Sarajevu, članova Komisije za takmičenje NS FBiH i Sekretarijata NS FBiH.

 

Suci "A" i "B" liste fitness testove polagali su na osnovu najnovijih usvojenih UEFA normi na stadionu "Asim Ferhatović- Hase", a pod stručnim nadzorom tima Fakulteta za Sport. 

 

Za suce koji nisu zadovoljili na normamama ili nisu pristupili redovnom edukacionom seminaru NS Federacije BiH organizirat će ponovni seminar i fitness test. 

 

Sva službena lica Prve lige FBiH (suci, posmatrači suđenja i delegati) dobili su smjernice i najnovija uputstva za obavljanje službene dužnosti na utakmicama Prve lige FBiH te spremno dočekuju takmičarsku sezonu 2016/2017.