LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan kontrolno-edukacioni seminar za suce i posmatrače suđenja


Nogometni savez Federacije BiH i Komisija za suce i suđenje NS FBiH dana 06.04.2016. godine u saradnji sa Fakultetom za sport u Sarajevu održali su kontrolno-edukacioni seminar za suce i posmatrače suđenja Prve lige FBiH.

Provjera fizičkih normi održana je u krugu AK "Sarajevo" pod stručnim nadzorom Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, a suci "A" i "B" liste po uzoru na BH Telecom Premijer ligu BiH trčali su "YO-YO test".

 

Zajednički edukacioni seminar na kojem su prisustvovali svi suci i posmatrači suđenja Prve lige FBiH održan je u hotelu "Sunce" u Vogošću, a suci i posmatrači suđenja su pregledom video snimaka i izvještaja posmatrača suđenja imali priliku izvršiti zajedničku analizu utakmica dosadašnjeg dijela takmičenja.

 

Komisija za suce i suđenje službenim licima dala je detaljno uputstvo o radu i obavljanju službene dužnosti, a sve u cilju postizanja potpune regularnosti takmičenja, kvalitetnog suđenja i stavljanja svih ekipa u ravnopravan položaj. 

 

Također, u hotelu "Sunce" Vogošća održan je ponovni seminar za delegate Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug", koji nisu prisustvovali redovnim seminarima delegata. Svi prisutni delegati uspješno su prošli proces edukacije.