LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za suce i suđenje NS FBiH


Glavnom sucu utakmice HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" devet kola suspenzije


U srijedu 23.03.2016. godine, Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije BiH održala je redovnu sjednicu u prostorijama NS FBiH.

Komisija za suce i suđenje NS FBiH na sjednici je vršila analizu suđenja i obavljanja dužnosti posmatrača suđenja na utakmicama 16., 17. i 18. kola Prve lige Federacije BiH.

 

Komisija je vršila detaljan pregled video zapisa, sa usaglašavanjem stavova svih članova Komisije, te je nakon sveobuhvatne analize suđenja izvršila korekciju ocjena i sankcionisala sljedeće suce i posmatrače suđenja:

 

16. kolo


- NK "Podgrmeč" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).

(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava jednim ciklusom nedelegiranja).

 

17. kolo

 

- NK "Metalleghe BSI" - HNK "Branitelj" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).

(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava jednim ciklusom nedelegiranja).

 

- NK "Gošk" - FK "Rudar" (zbog propusta u primjenjivanju PNI sudac asistent 1 se sankcioniše jednim ciklusom nedelegiranja)

(zbog propusta u primjenjivanju PNI sudac asistent 2 se sankcioniše jednim ciklusom nedelegiranja).

 

18. kolo


- HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa devet kola nedelegiranja).

(zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena četvrtom sucu)

(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava sa šest utakmica nedelegiranja).

 

NK "Jedinstvo" - NK "Gošk" (komisija je konstatovala da je sudac asistent 1 ispravno postupao i primjenjivao PNI te istom korigirala ocjenu).

(zbog neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava opomenom)

 

NK "Bosna" - NK "Novi Travnik" (komisija je konstatovala da su glavni sudac i sudac asistent 2 ispravno postupali i primjenjivali PNI te istim korigirala ocjenu).

(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava jednim ciklusom nedelegiranja).