LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Utakmica FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo" igra se u nedjelju 13.03.2016. godine


Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH donijela je odluku o promjeni termina utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo".

FK "Budućnost" Banovići podnio je molbu Komisiji za takmičenje NS FBiH za promjenom termina utakmice 17. kola Prve lige FBiH: FK "Budućnost" - NK "Jedinstvo", da se navedena utakmica umjesto u subotu 12.03.2016. godine odigra u nedjelju 13.03.2016. godine sa početkom u 15:00 sati.

 

FK „Budućnost“ Banovići molbu za promjenom termina utakmice podnosi iz razloga tragedije koja se desila u jami Omazići rudnika Banovići kada je smrtno stradao rudar Nermin Šehić uslijed ćega je općina Banovići proglasila dan žalosti, te zbog dženaze koja će se održati u subotu 12.03.2016. godine u 15:00 sati, kada je zakazana navedena utakmica.

 

Obzirom da je proglašen Dan žalosti na nivou općine gdje se trebala igrati navedena utakmica, shodno članu 20. Pravilnika o nogometnim takmičenjima NS/FS BiH i člana 10. Propozicija takmičenja Prve lige FBIH, Komisija je utvrdila da nema smetnji za donošenje odluke o promjeni termina utakmice.