LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Druga liga FBiH "Jug"


HNK "Tomislav" prvoplasirani Druge lige "Jug"


Završen je i jesenji dio sezone Druge lige Federacije BiH grupa "Jug". Na kraju jesenjeg dijela prvo mjesto zauzela je ekipa HNK "Tomislav" iz Tomislavgrada.

Nogometaši Tomislava su u 15 utakmica osvojili 31 bod, jedan više od drugoplasiranog HNK "Brotnja", uz skor od 10 pobjeda, četiri poraza i jednim nerješenim rezultatom, što je bilo dovoljno za prvu poziciju na tabeli.

 

HNK "Tomislav" ove jeseni postiao je 38 golova, te su drugi po efikasnosti iza konjičkog Igmana čiji su igrači postigli čak 54 zgoditka. 

 

Prvi strijelac tima je Pavić Mario koji je postigao 15 golova. Ipak najbolji strijelci lige su Čeko Pavo iz NK "Kamešnice" i Zukić Seid iz FK Turbine, koji su postigli po 17 golova. 

 

Strijelci u grupi "Jug" bili su najefikasniji od ostalih grupa Druge lige, postigavši čak 434 gola, što je preko 3,60 gola po utakmici. FK Igman je najefikasniji tim, dok su igrači HNK Kupres najviše puta vadili loptu iz svoje mreže, čak 56 puta. 

 

Najviše golova postignuto je u trećem kolu, čak 47, a utakmica sa najviše golova je ona iz 5. kola kada je HŠK "Posušje" sa 11:1 savlado ekipu HNK "Kupres".

 

Prosjek godina Druge lige "Jug" je 22,5. Od toga najmlađu ekipu ima HNK "Stolac" sa prosjekom od 20,5 godina, a najiskusnija ekipa je FK "Klis" čiji prosjek iznosi 24,7 godina. 

 

Nogometni savez Federacije BiH želi svim klubovima čestitati na uspješnoj sezoni, te HNK "Tomislav" na osvajanju jesenje titule.