LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Obavijest za klubove malog nogometa/futsala


Prijava klubova za takmičenje u futsal ligi Federacije BiH


Kao i svih prethodnih godina, Nogometni savez Federacije BiH će i u takmičarskoj sezoni 2015/2016 organizirati stalno futsal takmičenje na nivou Federacije BiH.

S tim u vezi, NS FBiH poduzeo je određene korake u cilju uspješnog i kvalitetnog početka nove takmičarske sezone 2015/2016.

 

Planirano je da takmičenje u futsal ligi Federacije BiH počne 31.10.2015. godine, a odluku o kalendaru takmičenja donijet će Izvršni odbor NS FBiH zavisno od broja prijavljenih klubova. 

 

U futsal takmičenju NS Federacije BiH u takmičarskoj sezoni 2015/2016 učestvovat će klubovi Prve i Druge futsal lige FBiH iz prethodne natjecateljske sezone, te novoprijavljeni futsal klubovi.

 

Shodno tome, novoformirani klubovi sa prostora Federacije BiH mogu preko svojih kantonalnih/županijskih nogometnih saveza izvršiti prijavu za takmičenje i to najkanije do srijede 30.09.2015. godine. 

 

Nakon izvršenih prijava i utvrđenog broja klubova Izvršni odbor donijet će odluku o sistemu natjecanja i Propozicijama futsal natjecanja za takmičarsku sezonu 2015/2016, a u skladu sa odredbama Statuta NS FBiH.