LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH


Suspenduje se stadion NK "Gošk" do okončanja disciplinskog postupka


U prostorijama Nogometnog saveza Federacije biH održana je sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH.

Komsija je donijela sljedeće zaključke:

 

1. Na osnovu izvještaja o održanim seminarima, verificirane su liste delegata Prve i Druge lige FBiH koji su prisustvovali redovnim seminarima, te je zakazan termin ponovnog seminara za sve delegate koji nisu prisustvovali redovnim seminarima. Ponovni seminar za delegate Prve i Druge lige FBiH u organizaciji Komisije za takmičenje NS FBiH održat će se 03.09.2015. godine u Sarajevu.

 

 

 

 

2. Komisija za takmičenje NS FBiH izvršila je detaljnu analizu utakmica 1. i 2. kola Prve lige Federacije BiH, kao i analizu obavljanja delegatske dužnosti. 

 

Komisija je evidentirala sve propuste na utakmicama 1. i 2. kola Prve lige FBiH, te sve predmete proslijedila Disciplinskoj komisiji NS FBiH na dalje razmatranje i postupanje. 

 

Na osnovu izvještaja i dopunskih izvještaja službenih lica, utvrđeno je da se nakon utakmice 1. kola Prve lige FBiH: NK "Gošk" - FK "Radnički" desio ozbiljan incident kada je direktor NK "Gošk" pod suspenzijom Ilić Lujo koji uslijed suspenzije nije mogao obavljati službenu dužnost izvršio fizički napad na suca asistenta.

 

Uvidom u cjelokupan spis predmeta sa navedene utakmice, Komisija za takmičenje NS FBiH suspenduje stadion NK "Gošk" u Gabeli do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije utakmice i ozbiljnog incidenta nakon utakmice. 

 

Cjelokupan spis predmeta prosljeđen je Disciplinskoj komisiji na dalje postupanje.