LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Održana sjednica Komisije za takmičenje NS FBiH


Utakmica FK "Rudar" - NK "Metalleghe-BSI" registrirana službenim rezultatom 0:3


Odlukom Komisije za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH prekinuta utakmica 25. kola Prve lige FBiH: FK "Rudar" - NK "Metalleghe-BSI" registrira se službenim rezultaom 0:3 u korist NK "Metalleghe-BSI".

Komisija za takmičenje NS FBiH na sjednici održanoj 15.05.2015. godine u Sarajevu uvidom u cjelokupan spis predmeta i to: izvještaje i dopunske izvještaje svih službenih lica navedene utakmice, očitovanje FK "Rudar" i NK "Metalleghe-BSI", kao i pregledom video zapisa nepobitno je utvrdila da je do prekida utakmice došlo uslijed krivice FK "Rudar" nakon fizičkog napada/ upotrebe sile od strane igrača FK "Rudar" na glavnog suca utakmice. 

 

 

Shodno članu 64. Pravilnika o nogometnim natjecanjima NS/FS BiH Komisija za takmičenje je navedenu utakmicu registrirala službenim rezultatom 0:3 (p.f.) u korist NK "Metalleghe-BSI".

 

Komisija za takmičenje NS FBiH je podnijela disciplinsku prijavu Disciplinskoj komisiji NS FBiH protiv igrača FK "Rudar" Spahić Bajre i Kulović Vedina.

 

Shodno odredbama člana 18. Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH:

 

a) Kaznu zabrane igranja i automatsku kaznu, igrač nije izdržao i kada nije nastupio na utakmici koja je registrovana službenim rezultatom, a zbog utvrđene odgovornosti njegovog tima. 

 

b) Igrač koji nije nastupio na utakmici, a koja je registrovana službenim rezultatom u korist njegovog tima, izdržao je kaznu zabrane igranja utakmica i automatske kazne.