LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održana redovna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH


U Sarajevu, 09.04.2015. godine, u hotelu "Sunce" u Vogošći održana je redovna Skupština Nogometnog saveza Federacije BiH.

Prije početka sjednice upriličena je svečanost, kada su predsjednik i potpredsjednik NS FBiH Mato Jozić i Irfan Durić predsjedniku NS/FS BiH Elvedinu Begiću, dopredsjedniku Ivanu Beusu i generalnom sekretaru Jasminu Bakoviću uručili zahvalnice za doprinos razvoju nogometa u FBiH i BiH. 

 

Sjednici je prisustvovalo 36 delegata Skupštine i članovi Izvršnog odbora NS Federacije BiH. 

 

Nakon obraćanja predsjednika NS FBiH i predsjednika NS/FS BiH, delegati Skupštine jednoglasnom odlukom izabrali su Radno predsjedništvo, Verifikacionu komisiju, zapisničara i ovjerivače zapisnika. 

 

Također, jednoglasnom odlukom usvojeno je izvješće o radu i izvješće o realizaciji Finansijskog plana NS FBiH u 2014. godini, kao i Program rada i prijedlog Plana prihoda i rasoda NS FBiH za 2015. godinu, za člana Apelacione komisije NS FBiH izabran je Tomislav Raić te je usvojen prijedlog izmjene i dopune Statuta NS FBiH. 

 

Delegati Skupštine u svojim izlaganjima istakli su napredak u organizaciji i funkcioniranju Nogometnog saveza Federacije BiH, kao i samu pripremu Skupštine, te kvalitet priložene dokumentacije u kojoj su na transparentan predočene sve aktivnosti i planovi NS FBiH u 2014. i 2015. godini. 

 

Također, delegati Skupštine NS FBiH naglasili su izvanredne uspjehe A reprezentacije BiH i izrastanje NS/FS BiH u respektabilan Savez na svjetskom nivou koji je zaslužio punu podršku FIFA-e i UEFA-e kao krovne svjetske i evropske nogometne organizacije. 

 

Neposredno nakon završetka Skupštine NS FBiH za kantonalne/županijske nogometne saveze uručene su adidas nogometne lopte koje je obezbjedio NS/FS BiH.