LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Prva liga FBiH


Uspješno završen seminar za suce Prve lige FBiH


Proteklog vikenda (20.,21. i 22.02.2015. godine) u Makarskoj uspješno je završen trodnevni seminar za suce "A" i "B" liste Prve lige Federacije BiH.

Seminar je organizirao i sproveo Nogometni savez Federacije BiH i Komisija za suce i suđenje NS FBiH u saradnji sa Komitetom za sudije i suđenje i Odjelom za sudije i suđenje NS/FS BiH.

 

Sucima je na trodnevnom seminaru prezentovan niz stručnih predavanja sa stručnim predavačima iz NS FBiH i NS/FS BiH.

 

Pored redovne analize suđenja sa detaljnim pregledom video zapisa sa utakmica Prve lige FBiH, Druge lige FBiH i BH Telecom Premijer lige i opisa spornih situacija, sucima su održana predavanja sa temama "Integritet takmičenja“ sa stručnim predavačem Andrijanić Goranom, "Izmjene i dopune pravilnika“ sa predavačem prof. dr. Hašić Enesom.

 

Također, sudije Prve lige Federacije BiH imali su priliku vršiti analizu video klipova dostavljenih iz FIFA-e i UEFA-e sa predavačima iz Odjela i Komiteta za suđenje NS/FS BiH, te sa UEFA predavačem Alanom Snoddyem.

 

Pripreme za fitnes i fitnes test održan je pod stručnim nadzorom Fakulteta za sport u Sarajevu, a svi suci Prve lige FBiH su u teškim vremenskim uslovima uspješno apsolvirali testiranje i pokazali da fizički spremni ulaze u drugi dio takmičarske sezone.

 

Po prvi put održana su zajednička predavanja sa sucima Prve lige RS, koji su u istom periodu boravili u Makarskoj.

 

U Makarskoj, sa sucima Prve lige FBiH trodnevnom seminaru prisustvovala su i četiri suca sa Druge lige Federacije BiH koji se nalaze u talent i mentor programu.

 

Seminar u Makarskoj protekao je u najboljem redu i izazvao je pozitivne reakcije kod svih učesnika seminara.