LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održan radni sastanak sa tehničkim sekretarima i takmičarskim organima Druge lige FBiH


Shodno odlukama IO NS FBiH i Propozicijama takmičenja, u održan je sastanak Komisije za takmičenje, Komisije za suce i suđenje i Disciplinske komisije sa takmičarskim organima Druge lige FBiH.

Radnom sastanku prisustvovali su predsjednik NS FBiH Mato Jozić i generalni sekretar Eldin Baković, koji su tehničkim sekretarima Druge lige kao i takmičarskim organima prezentovali ciljeve i razvoje nogometa u Drugoj ligi FBiH, ali i dali smjernice i uputstva u daljem radu. 

 

Potom su Komisija za takmičenje, Komisija za suce i suđenje i Disciplinska komisija održali radne sastanke sa komesarima za takmičenje, komesarima za suđenje i disciplinskim sucima Druge lige FBiH, na kojima je izvršena detaljna analiza rada takmičarskih organa kao i takmičenja Druge lige FBiH. 

 

Takmičarskim organima ukazano je da obrate pozornost na organizaciju utakmica Druge lige, sigurnosni aspekt svih aktera utakmice, te da klubovima omoguće identične uvjete za igru na svim nogometnim terenima, a sve u cilju poboljšanja kvalitete i postizanja potpune regularnosti natjecanja Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".