LISTA STRIJELACA m:tel Prve lige Federacije BiH
Mujagić Ajdin
NK Zvijezda
20
Šero Nihad
NK Gošk
18
Merdović Luka
NK Jedinstvo
14
Poturalić Husein
BFK Simm Bau
14
Banović Petar
HNK Tomislav
13
Hrvanović Aldin
NK Stupčanica
13
Imamović Armin
FK Rudar
12
Šiško Nikola
HNK Tomislav
12
LINKOVI Nogometni savezi u BiH
NS/FS BiH
FS KS
NS TK
NS ZDK
NS PŽ-O
NS SBK/KSB
NS USK
NS HNK/Ž
ŽNS ZH
UFSIKS
UNSIZZH
ŽNS ŽHB
UNSIZDK
FS RS

Aktivnosti NS FBiH


Održani edukacioni seminari za delegate Druge lige FBiH grupa "Sjever" i "Centar"


U organiziaciji NS Federacije BiH u Lukavcu i Zenici održani su edukacioni seminari za sve delegate Druge lige Federacije BiH grupa "Sjever" i "Centar".

Shodno odluci Izvršnog odbora NS Federacije BiH zadužena je Komisija za natjecanje i Sekretarijat NS FBiH da izvrše testiranja svih delegata Druge lige FBiH grupa „Centar“, „Zapad“, „Sjever“ i „Jug“, te da u saradnji sa komesarima/povjerenicima izvrše cjelokupnu edukaciju za rad delegata u COMET informacionom sistemu.

 

Također, IO NS FBiH donio je odluku da na listi delegata i u procesu delegiranja na utakmicama Druge lige FBiH mogu biti samo delegati koji su uspješno položili test iz poznavanja rada na računaru i koji su osposobljeni za uspješno implementiranje COMET informacionog sistema na utakmicama Druge lige FBiH. 

 

Komisija za natjecanje NS FBiH, Sekretarijat NS FBiH i komesari za takmičenje Druge lige FBiH grupa "Sjever" i "Centar" izvršili su cjelokupnu obuku delegata za rad u COMET informacionom sistemu te su delegati dobili uputstvo za obavljanje delegatske dužnosti na utakmicama Druge lige FBiH.

 

Nogometni savez Federacije u narednom periodu organizirat će testiranje delegata i edukacione seminare za delegate Druge lige FBiH grupa "Jug" (19.08.2014.) i grupa "Zapad" (25.08.2014. godine).